Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Portret Oli

Piotr Grześ
5.02.08, 23:56
Proszę o oceny i sugestie.

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://img218.imageshack.us/img218/9557/alex3ie8.jpg)

Mirek54
6.02.08, 00:16
Technicznie jest dobrze,nie znam Oli i nic wiecej nie moge powiedziec.Dobry portret pokazuje rowniez osobowosc,cechy charakteru,zeby to ocenic to trzeba co najmniej z obiektem sie zaprzyjaznic lub go poznac.

Piotr Grześ
6.02.08, 00:21
Ola, a raczej Aleksandra, to chrześnica mojej małżonki i niesamowity, według mnie, potencjał do focenia. Poza tym znakomita dziewczynka, dobra uczennica ... i kocha koty! Zabieramy ją zawsze na wystawy. Ma także swojego Florka, którego już na forum prezentowałem. To taki z rozdziawioną paszczą na Kocich fotkach.

black_bird
6.02.08, 00:44
Jest fotogeniczna ..;) mysle, ze bedziesz ją "męczył" jeszcze nie raz ..
Bardzo przyjemna naturalna kolorystyka.

radlakos
6.02.08, 00:48
heh nie tylko kolorystyka jest naturalna, widać lekkie zniecierpliwieni na jej twarzy ;) Ciśnij dalej w tym kierunku.

rocco
6.02.08, 10:49
Sliczna dziewczyna i przyjemny i naturalny portret :)
Tylko trochę przkombinowałeś z górną wargą ;)

kowal73
6.02.08, 10:59
Bardzo dobrze, możesz zdradzić swój warsztat i opisać którym szkłem robieś jak przysłona ustawienia balansu itp dla uczących się. Widziałeś ilu ostatnio userów się zalogowało a i ja skorzystam :)

Piotr Grześ
6.02.08, 11:00
Nic z górną wargą nie kombinowane. Ten "typ" tak ma i jeszcze za młoda, by się malować. Kowal 73 - szkło to ZD - 50 (mniam), przysłona o ile pamiętam 2,8, balans auto. Ustawiona w cieniu, by nie było cieni i tak wyszło. Mnie samemu ta fotka bardzo sie podoba, choć jestem mocno krytyczny wobec swoich dokonań.

rocco
6.02.08, 11:06
No to zwracam honor :)
Po powiększeniu tego fragmentu (ust) widać było dziwną pikselizację i tak mi się coś ubzdurało.
Jak pisałem, bardzo mi sie ten portret podoba :)

sisman
6.02.08, 11:24
To już "kolejna" Ola, idziesz w dobrym kierunku. Widać, że model jest zbyt niecierpliwy i trzeba włożyć dużo pracy by nad nim(ą) zapanować, zwłaszcza, że zdjęcia są "o naturel" - bez doświetleń i blend. 50tka nieźle rysuje.

domi
7.02.08, 03:12
Prześliczna ta ola :) niepopsuta jeszcze kosmetykami :)

Wiejo
7.02.08, 07:10
bardzo utrafiony portret sympatycznej nastolatki, naturalność modelki i zdjęcia wyjątkowo podkreśla walory kadru. Pozdrawiam.

kowal73
7.02.08, 11:05
to pewnie zjawicie się z Olą 23/24 02 08 w Poznaniu :)

Piotr Grześ
7.02.08, 11:58
Wystawa kotów jak sądzę :D Daj mi na priva więcej informacji!

west73
7.02.08, 12:28
Modelka sympatyczna, ale tak nastolatki już mają. Nie podoba mi się balans bieli jaki ustawił aparat chciałbym cieplej a co za tym idzi bardziej naturalnie. Kadr zamieniłbym na pionowy co moim zdaniem poprawiło by odbiór.
Można z małymi poprawkami zrobić to lepiej, dlatego warto ta modelkę dalej męczyć