Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Łabądki, kaczuszki, czyli 50-200SWD

Jack
3.02.08, 13:48
Miałem dzisiaj parę minut, by zrobić kilka zdjęć obiektywem 50-200SWD. Najbliżej miałem do sadzawki z łabądkami, więc jest to, co jest :)
Obiektyw robi dobre wrażenie, optycznie jest chyba taki sam, jak dotychczasowy 50-200, ale ostrość łapie całkiem przyzwoicie i cichutko. Co prawda coś się zacięło parę razy (nie nastawiał ostrości), ale kładę to mna karb wieku dziecięcego (firmware 0.8). RAWy własnie się ładują na raw.fotosite.
Pozdrawiam
Jack

suchar
3.02.08, 13:50
Super :) Czyli jednak dotarł, tylko trochę spóźniony? Czy według Ciebie szybciej ostrzy niż 50-200 bez SWD?
Pzdr

Ania_
3.02.08, 16:00
Łabądki do testów są wdzięczne. ;)

Jack
3.02.08, 16:52
...Czy według Ciebie szybciej ostrzy niż 50-200 bez SWD?
PzdrMoim zdaniem szybciej - jednak może to być tylko wrażenie - nie miałem obydwu obiektywów razem, nie potrafię porównać.
Jack

suchar
3.02.08, 20:23
...Czy według Ciebie szybciej ostrzy niż 50-200 bez SWD?
PzdrMoim zdaniem szybciej - jednak może to być tylko wrażenie - nie miałem obydwu obiektywów razem, nie potrafię porównać.
Jack

Aha, dzięki. Będę go musiał gdzieś, kiedyś dorwać i samemu sprawdzić. Nie mam porządnego tele, którym bym mógł wygodnie focic na koncertach (z całym szacunkiem dla nie, ale Sigma 105 Macro to jednak nie jest to, czego potrzebuję :)), więc myślałem o tym obiektywie. Niestety, jak do tej pory jest niedostępny... Z tego powodu i z powodów finansowych na razie pozostanie pieśnią przyszłości ;)
Pzdr