PDA

Zobacz pełną wersję : Kupno wiązane Samsung NX plus program do obróbki zdjęć LR

szamaniec
10.01.16, 15:01
Umiłowani, tytułem wstępu- jako ten oczekujący na przypływ ogromnej fortuny i zakup sprzętu foto ( wyprzedałem się z wszystkiego, nawet z samsunga S3 :) postanowiłem się przygotować do zajęć.
W tzw. międzyczasie wymyśliłem sobie że upiekę dwie pieczonki ( narodowa potrawa górali z Jury Krakowsko- Częstochowskiej - HEJ) na jednym ogniu. Obmyśliłem sprytny plan zdobycia ligtrooma i kieszonkowego aparatu na "wszelki wypadek".
A teraz pytania: którego używanego Samsunga nx ( budżet do 600 pln) z LR kupić, czy ten program w wersji chyba 4, pomoże moim przyszłym "fotografiom życia" ?

Pomożecie ?! :)

Janeczek
10.01.16, 17:18
Pomozemy.
Nie wiem czy dostaniesz w tej kwocie cos z LR, nie na czasie jestem.
Jesli nie musi byc kieszonkowiec, to wez NX20.
W innym przypadku kombinuj kase na np NX300 lub ktoregos z ostatnich.

pozdroofka

epicure
10.01.16, 17:25
Nie kombinuj, kup sobie normalnie LR6. Ten dołączony LR4 to już przeżytek, podobnie jak NXy za 600 zł (nie wiem jakie to modele, ale założę się, że szału nie będzie za te pieniądze). Jeśli nie chcesz wyrzucić pieniędzy w błoto, to dozbieraj do czegoś lepszego.

szamaniec
10.01.16, 20:38
Nie kombinuj, kup sobie normalnie LR6. Ten dołączony LR4 to już przeżytek, podobnie jak NXy za 600 zł (nie wiem jakie to modele, ale założę się, że szału nie będzie za te pieniądze). Jeśli nie chcesz wyrzucić pieniędzy w błoto, to dozbieraj do czegoś lepszego.

Tak zrobię, dziękuję .