PDA

Zobacz pełną wersję : Zoner Photo Studio- pytania, porady



helmuth
29.12.15, 15:59
Ostatnio namiętnie ćwiczę Zonera. Moim zdaniem to niezły kombajn ale myślę, że ma większe możliwości niż te, które zdążyłem poznać.
Nie wiem jak "dobrać" się do warstw a jestem pewien, że w Zonerze jest to możliwe. Skoro jest "High Pass filter" to musi być możliwość ustawienia trybu warstwy.
Tylko jak? :roll:

andtor2
29.12.15, 17:15
Ostatnio namiętnie ćwiczę Zonera. Moim zdaniem to niezły kombajn ale myślę, że ma większe możliwości niż te, które zdążyłem poznać.
Nie wiem jak "dobrać" się do warstw a jestem pewien, że w Zonerze jest to możliwe. Skoro jest "High Pass filter" to musi być możliwość ustawienia trybu warstwy.
Tylko jak? :roll:
Trochę o warstwach w Zonerze było w tym wątku (https://forum.olympusclub.pl/threads/89702-Pełne-wersje-oprogramowania-za-free/page18) od postu #534 i dalej. Zresztą byłeś tam aktywny także.

Jeśli w Zonerze wybierzesz jakiś efekt, filtr, to wtedy masz możliwość wyboru trybu mieszania warstwy:
(także wówczas jeśli skrótem z klawiatury Ctrl+C i Ctrl+V powielisz obrazek/warstwę)

164367

helmuth
29.12.15, 18:52
Trochę o warstwach w Zonerze było w tym wątku (https://forum.olympusclub.pl/threads/89702-Pełne-wersje-oprogramowania-za-free/page18) od postu #534 i dalej. Zresztą byłeś tam aktywny także.Mimo, że byłem aktywny, nie śledziłem postów związanych z Zonerem. Zbyt wiele różnych informacji tam się przewijało

Jeśli w Zonerze wybierzesz jakiś efekt, filtr, to wtedy masz możliwość wyboru trybu mieszania warstwy:
(także wówczas jeśli skrótem z klawiatury Ctrl+C i Ctrl+V powielisz obrazek/warstwę)

164367
Jaką masz wersję Zonera, skąd masz j. polski. Ja mam ZPS16 PRO ale nie mam j. polskiego. Czegoś podobnego do tego co na Twoim obrazku nie mogę u siebie włączyć :roll:

PS
Może któryś z modów pozbierałby z tamtego wątku porady dotyczące Zonera i wkleił do tego?

kon
29.12.15, 19:04
Jezyk ustawia sie :setting-preferenc-catola-lingue.Ja tak zrobilem

andtor2
29.12.15, 19:07
...Jaką masz wersję Zonera, skąd masz j. polski. Ja mam ZPS16 PRO ale nie mam j. polskiego.
Mam taką wersję : Zoner Photo Studio 15 x64 (64 to bity :) ). Język Polski mam dzięki Tobie i Twoim poradom jak to spolszczyć. Czyżbyś zapomniał ?:)
Na wyższe wersje Zonera już nie przechodziłem, choć były darmowe. Przyczyna prosta, raz to nie sądzę aby jakaś wielka zmiana zaszła w wersji 16, a dwa, mam bo mam ten program, ale praktycznie nie używam. Przyznaje, że jak na darmowy program ma spore możliwości i tu już każdy sam wybiera czy są dla niego wystarczające, (dla mnie akurat nie).

helmuth
29.12.15, 19:20
Jezyk ustawia sie :setting-preferenc-catola-lingue.Ja tak zrobilemU mnie się nie da:
164370



Język Polski mam dzięki Tobie i Twoim poradom jak to spolszczyć. Czyżbyś zapomniał ?:)No popatrz! Zapomniałem! :cry:
Mógłbyś przypomnieć?

andtor2
29.12.15, 19:40
...No popatrz! Zapomniałem! :cry:
Mógłbyś przypomnieć?
Wiesz, trzeba by znaleźć Twoje wpisy w tym temacie (spolszczenia ZPS15). Chyba Ty powinieneś do tego szybciej się dokopać niż ja ?
W wielkim skrócie chodziło o zainstalowanie triala ZPS 15 PL (był taki) i późniejsze podmianie odpowiednich plików do tej wersji darmowej ZPS 15. Zgodnie z tym co kiedyś pisałeś i to zadziałało:)
Nie mów tylko, że ZPS 15 nie miałeś w PL:) Raczej nie pomyliłem osoby, która taką metodę zamieściła.

Edit

U mnie się nie da:
164370


U mnie w ZPS15 się da, wybór to neutralny (po tych wcześniejszych zamianach plików, bodajże dwóch plików)

164371

helmuth
29.12.15, 22:46
Nie mów tylko, że ZPS 15 nie miałeś w PL:) Raczej nie pomyliłem osoby, która taką metodę zamieściła.Nie pamiętam już czy miałem ale znalazłem odpowiedni post. Niestety link do ZPS15 PL już nieaktualny. Znalazłem inny ZPS15 PL ale po podmianie, ZPS16 nie startuje :(

andtor2
29.12.15, 23:19
Różne wersje programów i pewnie dlatego to nie działa jak było w ZPS15 z tym spolszczeniem.

Emmers
22.10.16, 12:26
Nie pamiętam już czy miałem ale znalazłem odpowiedni post. Niestety link do ZPS15 PL już nieaktualny. Znalazłem inny ZPS15 PL ale po podmianie, ZPS16 nie startuje :(

Radzę zainstalować sobie wersję 15 PL . Ta wersja jest pełna wersją PRO z promocji giveawayoftheday spolszczoną polskimi plikami wersji oficjalnej polskiej. Instalator jest mój nie podpisany cyfrowo ale nie zawiera plików zarażonych. Oczywiście pliki polskie nie da się zaimportować do nowszych wersji.
https://drive.google.com/file/d/0BxwXmaGXF65NS0lHRGJ1dE1jQ28/view?usp=sharing

john21wall
24.10.16, 12:28
Nie wiem jak presety z lightroom, ale w zonerze działa google nik collection, ostatnio program był za friko i daje radę. Jeśli udało Ci się uzyskać nik albo jeszcze jest taka możliwość to polecam, sprawdza się naprawdę superowo.