Zobacz pełną wersję : Kocie fotki
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[
15]
16
17
18
To jest myśl :!: Moja suczka już niedowidząca i niedosłysząca nie zrobi na intruzie żadnego wrażenia.
Zawieszę u siebie tabliczkę : " Uwaga Wredny Rudy " :mrgreen:
taki miły śpiący rudzielec a Ty o nim wredny? :)
no, chyba że jak nie śpi to gryzie, drapie, sika do kapci :lol:
...którejś wczesnej jesieni, upakowani w sejczento trzyosobową rodzinką, wybraliśmy się sto trzydzieści kilometrów do teściów. Trasa spokojna, jedziemy zajęci z żoną rozmową. Co jakiś czas rzucamy do młodego siedzącego z tyłu, żeby tak nie popiskiwał -synu na te uwagi podnosi na chwilę zdziwiony wzrok znad fona...Po dojechaniu przywitanko..bla bla bla... Na drugi dzień żona zabiera teściową do sklepu w pobliskim miasteczku. Po drodze nadal coś popiskuje, coraz głośniej ale przecież syna nie ma w wozie... Kobiety stają pod sklepem -no coś w aucie piszczy... Oględziny auta, jacyś przypadkowi ludzie się przyłączają... ktoś sugeruje otworzyć maskę.......Jak z procy wyskakuje młode kocię wprost do sklepu rozbijając tam jakieś szkło z regału i chowa się roztrzęsione w jakimś kącie... Finał tej historii taki, że zamiast zakupów żona z podrapanymi rączkami przygarnia to kociątko:
159304
Ryśka (na zdjęciu ok. rok po tej historii)
@junak20 - bardzo fajne zdjęcie i ciekawa historia :)
może by tak ktoś mnie po brzuszku posmerał :lol:
159540
159540
Superos. Marzymy o Brytyjczyku :-) Coś mnie się zdaje, że niebawem zagości w naszych skromnych progach :-)
fazi75 rozważ kotka rosyjski niebieski szczuplejszy fantastyczny charakter159545 zobacz jaki słodki maluszek , tutaj ma z 4 miesiące.
A ja proponuję rozważyć adopcję kociaka ze schroniska/przytuliska...
fazi75 rozważ kotka rosyjski niebieski szczuplejszy fantastyczny charakter159545 zobacz jaki słodki maluszek , tutaj ma z 4 miesiące.
O rusku też myśłimy :-)
A ja proponuję rozważyć adopcji kociaka ze schroniska/przytuliska...
To w moim przypadku nie snobizm, ale zawsze miałem rasowe zwierzaki. Po prostu lubię wiedzieć jak będzie się zachowywał i wyglądał. Kocham zwierzęta i na pewno jakby warunki mi pozwoliły miał bym kilka. I dla kundelków wtedy też by się miejsce znalazło. Podziwiam ludzi którzy przygarniają schroniskowe bidy, ale wiem też, że taki psiak czy kociak po przejściach nieraz wymaga specjalnej troski. Niektóre latami nie wychodzą z traumy. Są też takie które są wiernymi wdzięcznymi przyjaciółmi do końca życia.
Seba71 - Fajowy ten "meloman" :)
Pozdrawiam.
Młody Yoda ??? :roll::shock::mrgreen:
159596
Piękny rudzielec i foto świetne.
Pozdrawiam.
O rusku też myśłimy :-)
zawsze miałem rasowe zwierzaki.
Superos. Marzymy o Brytyjczyku
Skoro lubisz rasowce to może zainteresujesz się bengalem?
Skoro lubisz rasowce to może zainteresujesz się bengalem?
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Na ten przykład takim :
Kot bengalski (https://www.google.pl/search?q=kot+bengalski&stick=H4sIAAAAAAAAAONgecQ4h5Fb4OWPe8JSkxgnrTl5jbGb kYsrOCO_3DWvJLOkUqiWiw3KkuLikeLQz9U3SK-qqNRgkOLigvOkfK3YklLz0hNzgnj10_UNDZOS8ozSU8oLg7hBX CODoqKs-Krc6W9lraoEuVCVSDBW8XMhK5NgVOLgYBBglGBQYOMBAJ8gzEe iAAAA&biw=1280&bih=874&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIkfLW4YfcyAIVIsNyCh3WCAxo)
Kot bengalski (http://www.kotybengalskie.com.pl/index.php?pl_o-rasie,6)
O, przepraszam, Twój to mniejsza wersja tego mojego. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
O, przepraszam, Twój to mniejsza wersja tego mojego. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
No tak. Tylko, że jeden jest w paski, a drugi w centki :wink::-P
No tak. Tylko, że jeden jest w paski, a drugi w centki :wink::-P
Bengale mają różne odmiany barwne i wzory pręgowania.
Inny ciekawy rasowiec - kot sawannowy (https://www.google.pl/search?q=savannah+cat&biw=1280&bih=874&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI3IupwYncyAIVCr1yCh1whwHH)
fazi75 rozważ kotka rosyjski niebieski szczuplejszy fantastyczny charakter zobacz jaki słodki maluszek , tutaj ma z 4 miesiące.
Słodki maluch :) Słuchawki to Senheiser hd598?
Też myślę o rosyjskim niebieskim z racji mojej alergii.
---------- Post dodany o 11:33 ---------- Poprzedni post był o 11:32 ----------
Pięknie zapozował :) Czysta słodycz :D
ładny kociak :)
Przyznam, że nie mam pojęcia co to za rasa :-)
Ten to Brytyjczyk :-)
160460
Ten to Brytyjczyk :-)
na pewno :) jakbym widział mojego łobuza
Smacznego (bukiety ślubne):
Smacznego (bukiety ślubne):
Po tym sztucznym pokarmie, witaminki z natury wskazane. :mrgreen:
Ten:
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=123259&d=1404489733
trafił to nas 3 lata temu - ktoś na ulice w zimę go wyrzucił i poprzez fundację pomocy kotom trafił do nas.
Niby wygląda na rasowego, ale ani to brytyjczyk (nie ma takich 'pyśków', łapy długie i szczupłe), ale też nie rosyjski nieb. (nie ma szmaragdowych oczu i poduszek łap lawendowych). Wychodzi zatem że to mieszaniec.
Podobne jeszcze są koraty i koty kartuzkie, ale tych jest w Polsce mało i raczej są drogie, więc wątpię, żeby ktoś takiego kota się pozbył.
Podobne jeszcze są koraty i koty kartuzkie
Hmmm, co prawda miałem okazję dokładnie zwiedzić klasztor Kartuzów (tacy mnisi w białych habitach), ale tam koty zwyczajne były - łaciate dachowce a nie katruskie;) .
No dobra, to ja się przyznaję, tez mam kota na punkcie kota.... dosłownie i w przenośni ;)
właściwie to nie wiem czy to prawdziwy kot, raczej kociopodobny wampir z gatunku KOT WIEJSKI KOTŁOWNIANY FLANCOWANY NA MIEJSKIEGO PLECAKOWEGO...
dobrze się sprawdził w tej roli (wampira oczywiście)
160912160913160914160915160916,
ale szansy na rozmnożenie nie ma. To gatunek jednoegzemplarzowy :mrgreen:
160832
160831
Ślicznotki :)
Pozdrawiam.
Pamiątkowe, dziewięciotygodniowy słodziak – Gaspar.
01
160929
02
160930
03
160931
Ładny syberianek
Przepraszam – norweski leśny :wink:
:oops::mrgreen:
Mój brat ma dwa syberiany i oba są w takim właśnie ubarwieniu, więc drogą skojarzeń pomyślałem syberian. :D
W każdym bądź razie Gaspar ładny jest.
03
Piękny :)
Najlepsze 3 zdjęcie :D
---------- Post dodany o 07:23 ---------- Poprzedni post był o 07:22 ----------
No dobra, to ja się przyznaję, tez mam kota na punkcie kota.... dosłownie i w przenośni ;)
właściwie to nie wiem czy to prawdziwy kot, raczej kociopodobny wampir z gatunku KOT WIEJSKI KOTŁOWNIANY FLANCOWANY NA MIEJSKIEGO PLECAKOWEGO...
dobrze się sprawdził w tej roli (wampira oczywiście)
,
ale szansy na rozmnożenie nie ma. To gatunek jednoegzemplarzowy :mrgreen:
Na ostatnim wyraźnie widać jego wampirowatość :)
W czapce wygląda słodko, ale spojrzenie ma groźne :wink:
Gaspar jest śliczniutki.
Pozdrawiam.
Hmmm, co prawda miałem okazję dokładnie zwiedzić klasztor Kartuzów (tacy mnisi w białych habitach), ale tam koty zwyczajne były - łaciate dachowce a nie katruskie;) .
I dobrze Ci się skojarzyło. Wg Wiki:
Koty kartuskie prawdopodobnie zostały sprowadzone do Francji z Afryki w XV wieku przez mnichów z zakonu kartuzów. Są najstarszą rasą hodowaną w Europie.
Na ostatnim wyraźnie widać jego wampirowatość :)
W czapce wygląda słodko, ale spojrzenie ma groźne :wink:
czapki teraz już mu nikt nie założy, nawet pogłaskać czasami strach :mrgreen: a czapkę pozwalała sobie założyć zanim jej odbiło po leczeniu :)
Skoro jestem juz w trybie kocim i mowa o czapkach :D
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2015/11/12087896_925839797504346_852633914616292-2.jpeg
źródło (http://i89.photobucket.com/albums/k233/kaczy997/GIF/GIF004/12087896_925839797504346_8526339146162928727_o1_zp so7tpzdxc.jpeg)
:mrgreen: czapa chyba z salonu mody a kot szkolony na wybiegi ? :mrgreen:
ładnie pozuje, na zimę przygotowany jest :lol:
Czapa od babci :D
Kot nauczony cierpliwosci, bo od malego wychowuje sie z dzieciakami :D
Kot od malego wychowuje sie z dzieciakami :D
a dzieciaki wychowują się z nim, taka obopólna korzyść :lol:
Czapa od babci :D
Kot nauczony cierpliwosci, bo od malego wychowuje sie z dzieciakami :D
tak myślałam... kot mojej siostry też miał małą panią i jest normalny, a moja córa była już za duża chyba i nie dręczyła kota w stosownej ilości więc kotu w końcu odbiło i przejął władzę :mrgreen: a babcia powinna otworzyć produkcję kocich beretów ;)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2015/11/12087896_925839797504346_852633914616292-2.jpeg
źródło (http://i89.photobucket.com/albums/k233/kaczy997/GIF/GIF004/12087896_925839797504346_8526339146162928727_o1_zp so7tpzdxc.jpeg)
Czapeczka też ładniutka :)
Pozdrawiam.
Wkurzasz kota bańkami, dziwną ma minę. :roll::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
lisiajamka1
8.11.15, 21:20
kocie zabawy :)
161248
...tylko którą złapać, fajne :grin:
Wkurzasz kota bańkami, dziwną ma minę. :roll::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
jak za dużo na raz leci pewno tak :lol:
Super kot, super fota!!! Ja takiego muszę mieć :)
Jesienny ;-)
Chyba myszę zobaczył. :mrgreen:
Śliczny kotecek POLM.
A oto MAX ze Skierbieszowa.
Pozdrawiam.
POLM, Witia piękne Wasze koty, fotki fajne.
Jesienny ;-)
ładny maluszek :)
---------- Post dodany o 19:39 ---------- Poprzedni post był o 19:38 ----------
Śliczny kotecek POLM.
Pozdrawiam.
MAX na drugim super pokazany :)
kocie zabawy :)
Piękny :)
Pewnie zastanawia się w jakiej kolejności łapać te dziwne myszy :wink:
---------- Post dodany o 12:00 ---------- Poprzedni post był o 11:59 ----------
Jesienny ;-)
Kot z stosownym kamuflażem do otoczenia :D Pięknie pokazany.
---------- Post dodany o 12:01 ---------- Poprzedni post był o 12:00 ----------
Śliczny kotecek POLM.
Pozdrawiam.
MAX jest świetny!
Uwielbiam takie szare pręgowania u kotów.
Zdjęcia jak zawsze klasa :)
Kot kaw... kanalarz ;) :D
161916
Kot kaw... kanalarz ;) :D
Ależ się biedak ubrudził, pewnie po powrocie do domu było porządne czyszczenie.
Świetna fotka Rabbit :)
Pozdrawiam.
Spotted! A ja głupi myślałem, że woda mi szybko paruje z krewetkarium... ;)
162453
162454
162455
Policz krewetki :mrgreen:
RUBI - z wczorajszej "słonecznej sesji w moim studiu" :)
Pozdrawiam.
Spotted! A ja głupi myślałem, że woda mi szybko paruje z krewetkarium... :wink:
Policz krewetki :mrgreen:
Zagadka zaginionych krewetek :mrgreen:
RUBI - z wczorajszej "słonecznej sesji w moim studiu" :smile:
Na pierwszym Rubi uśmiechnięty, na drugim jakiś.... wczorajszy? ;) :mrgreen:
Ładne portrety Rubiego.
@Careme - widać woda z akwarium smakuje lepiej :) I temperatura pewnie odpowiednia dzięki podgrzewaniu.
@witia - na drugim moim zdaniem Rubi jest po prostu wyluzowany :) Ale pazurki bym mu przyciął :wink:
No wiesz co ... kot bez pazurków - a cóż to za kot jest? :)
A, że czasami krew się poleje ... Z kotem przecie trza umieć obcować :)
Pozdrawiam.
lisiajamka1
28.11.15, 19:15
Rubi na pierwszym wygląda jak lew z intro Metro Goldwyn Mayer :grin:
witia, Careme fajne pupile macie :)
mój Oskar to najczęściej się wyleguje, wiecznie zmęczony jest :lol:
162840
Słodka bestia. :mrgreen:
Próbowałeś kociny?? :shock:
Sierściuchy śliczne, a chwila: "oddaj mi to" genialnie chwycona.
kotki ;0
162853162852162851162850162849162848
Piękne kociaki geo. Foto świetne.
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 21:50 ---------- Poprzedni post był o 21:49 ----------
witia, Careme fajne pupile macie :)
mój Oskar to najczęściej się wyleguje, wiecznie zmęczony jest :lol:
162840
Świetna fotka - no i Oskar też.
Pozdrawiam.
No wiesz co ... kot bez pazurków - a cóż to za kot jest? :)
Nie chciałem go pozbywać pazurów, tylko lekko przyciąć :)
Też uważam, że kot bez pazurów, to już nie kot.
@Rabbit - Twój podopieczny po prostu wie, że sen jest najlepszą z przyjemności :mrgreen:
---------- Post dodany o 22:50 ---------- Poprzedni post był o 22:49 ----------
kotki ;0
Na 6 fajną poduszkę sobie piesek znalazł :D
Takie kotki spotkałem na spacerze w Białce Tatrzańskiej. Moja Mania zgłupiała - kot nie ucieka!!!!
163788163789163790
Widać ten kot był za dumny żeby uciekać :)
Ponownie sąsiadka - tym razem kombinująca jakby tu przyjść w odwiedziny:
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2015/12/_DSC7675_zpsitelnauw-1.jpg
źródło (http://i6.photobucket.com/albums/y237/marcinfal/Koty/_DSC7675_zpsitelnauw.jpg)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2015/12/_DSC7677_zpszzrcw0vv-1.jpg
źródło (http://i6.photobucket.com/albums/y237/marcinfal/Koty/_DSC7677_zpszzrcw0vv.jpg)
Canon FD 135mm
Ponownie sąsiadka - tym razem kombinująca jakby tu przyjść w odwiedziny:
Canon FD 135mm
Udało się jej przejść?
Ładna z niej koteczka :)
Ciekawie jej z oczu patrzy, jakoś tak figlarnie, kombinatorka. :mrgreen:
Udało się jej przejść?
Ładna z niej koteczka :)
Nie próbowała na razie przechodzić. Zagląda i miauczy. W sumie to i lepiej bo obawiam się że jak spróbuje to spadnie.
Ładniutka, ciekawska "sąsiadka" :)
Pozdrawiam.
Nie próbowała na razie przechodzić. Zagląda i miauczy. W sumie to i lepiej bo obawiam się że jak spróbuje to spadnie.
Pewnie chce pogadać :)
Ano dobrze, że nie próbuje, kiedyś kot mnie nieźle przeraził gdy postanowił spacerować po zewnętrznym parapecie na 3 piętrze.
Pewnie chce pogadać :)
Ano dobrze, że nie próbuje, kiedyś kot mnie nieźle przeraził gdy postanowił spacerować po zewnętrznym parapecie na 3 piętrze.
Raz już u nas była z wizytą, ale wtedy wchodziła drzwiami, a nie przez balkon.
Może jej się spodobało?
Na parapecie zewnętrznym to ona akurat często przesiaduje, vide post: 3422, raz nawet podobno spadła, ale na szczęście bez konsekwencji.
Przewrotny Kiciuś ;-)
164259
Przewrotny Kiciuś ;-)
Chyba też nieśmiały, bo coś się tak kryguje :)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2015/12/_DSC7768_zpsbditwxnr-1.jpg
źródło (http://i6.photobucket.com/albums/y237/marcinfal/Koty/_DSC7768_zpsbditwxnr.jpg)
Canon FD 35mm 2.0 S.S.C
164343
Fotka telefonem zrobiona.
164343
Fotka telefonem zrobiona.
Pan i władca odpoczywa. :-P
To ja też przedstawię panią naszego domu :) Oto Maja:
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://s26.postimg.org/4e93huv61/PC240383.jpg)
Canon FD 35mm 2.0 S.S.C
Fajne nakrycie głowy mu się zrobiło :D
@MikołajN - Maja piękna, ale coś przykurzona, chyba dawno nikt nie głaskał :D
To się nazywa "zrobić oczy jak pięć złotych" ;-) - siedział za oknem i dał się podejść ;-)
To się nazywa "zrobić oczy jak pięć złotych" ;-) - siedział za oknem i dał się podejść ;-)
no no.... oba razem to już jest pełna dycha ;)
A wiadomo co zobaczył po drugiej stronie szyby ??? :cry::mrgreen:
A wiadomo co zobaczył po drugiej stronie szyby ??? :cry::mrgreen:
Czyżbym aż tak dziwnie wyglądał ;-)
A tak po prawdzie ;-) - zobaczył "lufę" Panasonica 25/1.4 być może wspomaganą "laserowym" naprowadzaniem AF ;-)
ja też tak potrafię :lol:
164656
164656
Tu jestem pewien, zobaczył Ciebie. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
zobaczył "lufę" Panasonica 25/1.4 być może wspomaganą "laserowym" naprowadzaniem AF ;-)
no to wszystko wyjaśnia :)
---------- Post dodany o 19:22 ---------- Poprzedni post był o 19:20 ----------
Tu jestem pewien, zobaczył Ciebie. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
ha, i tu się mylisz, ja byłem tylko tłem do wabika- pluszowej myszki :lol:
no udowodnił czarno na pomarańczowym, że tez potrafi ;)
ale ten ma takie misiowate spojrzenie, a tamten chyba jest jawnym agentem tajnego ugrupowania :-P
no udowodnił czarno na pomarańczowym, że tez potrafi ;)
ale ten ma takie misiowate spojrzenie, a tamten chyba jest jawnym agentem tajnego ugrupowania :-P
misiowate mówisz....
164660
164656
Chciał byś żeby ktoś Ci walnął lampą po oczach w nocy zaraz po przebudzeniu? To teraz pomnóż to uczucie razy 6. Mniej więcej tyle bardziej kocie oczy wyczulone są na światło. Pomysł na zdjęcie średni. Na dręczenie kota doskonały.
Chciał byś żeby ktoś Ci walnął lampą po oczach w nocy zaraz po przebudzeniu? To teraz pomnóż to uczucie razy 6. Mniej więcej tyle bardziej kocie oczy wyczulone są na światło. Pomysł na zdjęcie średni. Na dręczenie kota doskonały.
ciekawe skąd wiesz że dostał fleszem po oczach? jeżeli nie wiesz jak zrobiłem zdjęcie to się nie wypowiadaj w ten sposób, nie wiesz dlaczego kot ma takie oczy? bo po prostu koty tak mają że jeżeli coś ich zainteresuje (w tym wypadku zabawka) to powiększają im się źrenice, często bawi się w ten sposób i światło rozproszone mu nie przeszkadza. Jeżeli Ci się nie podoba zdjęcie to napisz, ale nie stwierdzaj nie wiedząc jak zrobiłem zdjęcie że dręczę kota.
164656
Super wielkie oczy.
U moich takie to robią jak jest odpowiednio ciemno, ale wtedy kiepskie mi zdjęcia wychodzą.
Nie mniej jednak jeden z kotów lubi spać - jak to się mówi - w nogach. Swoich.
164667
jeszcze trochę i pomyślę że wszyscy macie jednego kota ;) :mrgreen:
ten śpiący widać że chyba był bardzo zmęczony skoro mu cykanie aparatu nie wadziło :lol:
jeszcze trochę i pomyślę że wszyscy macie jednego kota
tak, mamy, i sobie pożyczamy co jakiś czas ;) ma wielką rodzinę :)
---------- Post dodany o 23:18 ---------- Poprzedni post był o 23:15 ----------
Nie mniej jednak jeden z kotów lubi spać - jak to się mówi - w nogach. Swoich.
mój też przyjmuje takie pozy, czasem to się dziwię jak się może tak powykręcać :)
ciekawe skąd wiesz że dostał fleszem po oczach? W exifie jest napisane, że flesz został odpalony. Pierwsze skojarzenie takie, że było ciemno(wielkie źrenice). Więc tak czy siak na dwoje babka wróżyła:wink: Jeśli chodzi o zdjęcie, to nic do niego nie mam, a przez lampę mam do niego stosunek jaki mam.
W exifie jest napisane, że flesz został odpalony. Pierwsze skojarzenie takie, że było ciemno(wielkie źrenice).
wnioskuję z tego, że nie masz kota albo słabo znasz ich zachowania, wystarczy przed kotem pomachać jakąś zabawką powodując jego zaciekawienie, a od razu powiększają mu się źrenice
---------- Post dodany o 07:38 ---------- Poprzedni post był o 07:36 ----------
W exifie jest napisane, że flesz został odpalony..... a przez lampę mam do niego stosunek jaki mam.
to nie znaczy, że kot jest dręczony ;)
W exifie jest napisane, że flesz został odpalony. Pierwsze skojarzenie takie, że było ciemno(wielkie źrenice). Więc tak czy siak na dwoje babka wróżyła:wink: Jeśli chodzi o zdjęcie, to nic do niego nie mam, a przez lampę mam do niego stosunek jaki mam.
Pewnie lampa skierowana była na sufit. Jakby dostał centralnie po oczach to by pojawiły się odbicia (święcące oczy) - przy tej rasie zielonkawe.
Fajne nakrycie głowy mu się zrobiło :D
@MikołajN - Maja piękna, ale coś przykurzona, chyba dawno nikt nie głaskał :D
Eee - to właśnie z przegłaskania. Nasza dzieciarnia ją dopadła. Ona ma dosć długą sierść i niestety o tej porze puchatą i słabo do skóry przylegającą ;) A z resztą to jest kot. Biega po strychu, myszy goni to nie może być za czysty.
Mamy jeszcze jednego bandziora - Anotsia. Kot wampir bo niestety kły mu w kieszonki nie trafiają i zawsze mu wystają :)
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://s26.postimg.org/y9d0gl4jt/PC300765_2.jpg)
Eee - to właśnie z przegłaskania. Nasza dzieciarnia ją dopadła. Ona ma dosć długą sierść i niestety o tej porze puchatą i słabo do skóry przylegającą ;) A z resztą to jest kot. Biega po strychu, myszy goni to nie może być za czysty.
Mamy jeszcze jednego bandziora - Anotsia. Kot wampir bo niestety kły mu w kieszonki nie trafiają i zawsze mu wystają :)
Postawę też ma taką hrabiowatą, to by potwierdzało wampirze konotacje :D
Taki portrecik mi wyszedł.
165056
Portret fajny, ale Model nie wygląda na zadowolonego :-). Minę ma ...jak by chciał na osełkę napluć :-)
ładny kociak :) minka rzeczywiście pokazuje jakiś grymas, ale pewno to taka jego uroda :lol:
Portret fajny, ale Model nie wygląda na zadowolonego :-). Minę ma ...jak by chciał na osełkę napluć :-)
ładny kociak :) minka rzeczywiście pokazuje jakiś grymas, ale pewno to taka jego uroda :lol:
Szanowni,
Mordę taką ten kot ma od urodzenia :) Wylegiwał się na drzewku i pozował jak mógł najlepiej :)
Osobnik piękny :)
Podoba mi się taki ciasny kadr.
Osobnik piękny :)
Podoba mi się taki ciasny kadr.
Super zdjęcie!
Bardzo dziękuję.
Zachęcony Waszymi komentarzami dałem je do galerii.
RUBI - to już kanapowy kot jest :)
Pozdrówka.
Pozdrówka.
Fajny, charakterem upodabnia się do mnie. :cry::roll::mrgreen:
Pozdrówka.
Nawet oczko do nas puścił :)
Strasznie mi się podoba chłopak :D
A mój kotek lubi odpoczywać i spać do góry kołami165584
A mój kotek lubi odpoczywać i spać do góry kołami
chyba większość z nich tak lubi :) bardzo ładny portrecik w załączniku :)
Miałem podobnego kota...
Piękny z niego model :)
Też lubię odpoczywać :D
Piękny rudas :)
Pozdrawiam.
Puszek obserwuje.
Jaki czujny wzrok :D
Jaki czujny wzrok :D
Widzi myszke myszke... :mrgreen:
... a Rubi tylko "leniuchuje" :)
Pozdrówka.
... a Rubi tylko "leniuchuje" :)
Pozdrówka.
To jedyne zajęcie godne kota :D
Śliczny jest, zwłaszcza zdjęcie numer jeden :)
A dzisiaj złapałem GO na "penetrowaniu" rewiru :)
Pozdrawiam.
Pierwszy z kotów "urlopowych"
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2016/02/_DSC7903m_zpsvfqismnb-2.jpg
źródło (http://i6.photobucket.com/albums/y237/marcinfal/Koty/_DSC7903m_zpsvfqismnb.jpg)
Towarzyszył nam prawie całą drogę ze schroniska przy Szklarce do Starej Chaty Walońskiej.
Lekko zestroszony bo właśnie spotkał dwa psy na "jego" ścieżce!
Pierwszy z kotów "urlopowych"
Towarzyszył nam prawie całą drogę ze schroniska przy Szklarce do Starej Chaty Walońskiej.
Lekko zestroszony bo właśnie spotkał dwa psy na "jego" ścieżce!
Fajna fotka. Udanego urlopu. Pozdrawiam
Fajna fotka. Udanego urlopu. Pozdrawiam
Dzięki. Właśnie wróciliśmy :-D
Drugi urlopowy:
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2016/02/_DSC7923m_zpsn8nsgzaz-2.jpg
źródło (http://i6.photobucket.com/albums/y237/marcinfal/Koty/_DSC7923m_zpsn8nsgzaz.jpg)
Spotkany kawałek dalej :-)
Polno-Domowy,ni to zima,ni wiosna.
167969
lisiajamka1
22.02.16, 20:14
Polno-Domowy,ni to zima,ni wiosna.
167969
Srogą minę ma :)
Rudy w ujęciu paszportowym :grin:
167974
Rudy w ujęciu paszportowym
Biometryczny.
Trochę starsze mojego wojownika :)
Był sobie fotel... :)
168012
lisiajamka1
23.02.16, 22:02
Był sobie fotel... :)
168012
Fajny ma drapak, nawet drzemkę uciąć na nim można :wink:
Fajny ma drapak, nawet drzemkę uciąć na nim można :wink:
To już ostatni z kompletu... sofa i drugi fotel... ehhh... :)
Druga chodząca... słodycz. :D
168013
Druga chodząca... słodycz. :D
Słodka sierściasta FURIA :-) ??
Fajny. Strażnik biżuterii? ;) :D
Słodka sierściasta FURIA :-) ??
To słodycz, nie furia. :) I pomyśleć, że został, wraz ze swoim rodzeństwem, wyrzucony w reklamówce do śmietnika...
Fajny. Strażnik biżuterii? ;) :D
Dokładnie, pilnuje prac swojej Pańci. :)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2016/02/_DSC7939m_zpschlrnbd4-1.jpg
źródło (http://i6.photobucket.com/albums/y237/marcinfal/Koty/_DSC7939m_zpschlrnbd4.jpg)
Trzeci urlopowy - Pinki sfocony w jakimś nieprawdopodobnie kiepskim świetle.
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2016/02/_DSC7945m_zpstr6gpiwx-1.jpg
źródło (http://i6.photobucket.com/albums/y237/marcinfal/Koty/_DSC7945m_zpstr6gpiwx.jpg)
Śliczności macie te futrzaki :)
Pozdrówka.
Jeszcze raz Pinki:
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2016/02/_DSC7966m_zpstvjnw8vx-1.jpg
źródło (http://i6.photobucket.com/albums/y237/marcinfal/Koty/_DSC7966m_zpstvjnw8vx.jpg)
Moje koty (i nie tylko) z szuflady
Witam!
To i ja wrzucę kilka fotek...
Najpierw arystokrata mojej siostry Emil:
168036168037168038168039
I jeszcze przybłęda mojej szwagierki rasy "Znaleziony kot" - Beza:
168046168045168044168043168042168041168040168047
Ta mała bestia sprawiła że niedługo chyba pójdę adoptować jakiegoś kota ze schroniska.
Super te dwa czarnuszki wyglądają razem :)
Jak z szafy, to wrzucę jeszcze kotkę (Pysię) sąsiada.
lisiajamka1
24.02.16, 17:55
Nie trzymaj kotów w szufladzie :wink: :grin:
Kocio-psi duecik rozkoszny, też mam takie mieszane towarzystwo w domu :)
Nowy mieszkaniec.
Mika
168163168164
Te dwa czarne futrzaki - super :)
Pozdrawiam.
Wasze kociaki są śliczne.
lisiajamka1
26.02.16, 17:39
Wszystkie kociaki śliczne są :grin:
Rude też :)
168166
I pokornie spuścił wzrok .... :mrgreen:
lisiajamka1
26.02.16, 17:54
I pokornie spuścił wzrok .... :mrgreen:
... bo pokorne kocię z dwóch misek je :mrgreen:
... szczególnie rude :)
Fajna fotka lisiajamka.
Pozdrawiam.
Na pierwszym zdjęciu spotkanie wygląda na nieudane. Kot minę ma bardzo niezadowoloną :)
Z zasady jest niezadowolony, kiedy ktoś narusza jego terytorium :) Na szczęście płci odmiennej nie atakuje.
Dziś testowałem Heliosa-44M-4 z E-PL6. Na kim? Na Tośce, oczywiście ;-)
168614
Przeskalowane, bez obróbki.
Tośka z Włoch przybyła? ;)
Ależ skąd! Po prostu lubi Zeptera. Garnek musiał znaleźć sobie inne opakowanie! :-D
Jakość taka sobie, ale mina robi swoje (E-PL6 + Soligor 200/3,5 przez podwójne okno). Chwilę później znalazł się za drzewie w poszukiwaniu mniejszości narodowych. Taka ciapa, że nigdy bym go o to nie podejrzewał ;-)
168680
Ciapa, ciapą ale zew natury swoje robi :)
Helios i Tośka sprawiły się świetnie :)
Pozdrawiam.
Moja podopieczna na czas gdy Brat jeździ w lutym na nartach wodnych Krynicy :)
No to ja testowałem mini statyw Manfrotto PIXI EVO.
Statyw zdał egzamin, nadworny model także.:wink:
169144
Statyw zdał egzamin, nadworny model także.:wink:
169144
Przepał nad noskiem i mocno przeostrzone. Niefajnie to wygląda :???:
Mam. Zacny acz niepozorny sprzęt.
Przepał nad noskiem i mocno przeostrzone. Niefajnie to wygląda :???:
Dzięki za uwagi, faktycznie wyostrzenie poszło zbyt mocno. Pomyłka, błąd.
Kajtek i Rubi - w podobnych "pozach" :)
Pozdrawiam.
Zuzka i mydlany Jupiter-8...
169281
Kajtek i Rubi - w podobnych "pozach" :)
Pozdrawiam.
Fajnie uchwycone :)
Rubi jak zawsze klasycznie urodziwy :D
Pierwsze koty za płoty - testowany zakupiony stary canon FD 50 mm na otworze 1:1,4. Oczywiście test na kocie :)
Kot testowy widać cierpliwy :D
Pierwsze bardzo fajne :)
Że co?:shock: Że niby ja mam przynieść ten obiektyw?
170190
Noszenie obiektywów jest strasznie męczące...
170191
Strażniczka krokusów
170193
Aaapsik, pszczoła! To są moje krokusy!! :evil:
170192
Super, szczególnie te z kotami :)
Że co?:shock: Że niby ja mam przynieść ten obiektyw?
Cudna kocica :D
Ten obiektyw to ciężko było jej podnieść :wink:
Na ostatnim to nie wiem czy tą pszczołę ostrzega, czy jej salutuje :wink:
Ten obiektyw to ciężko było jej podnieść :wink:
A jakby tak poturlała? :-)
Zuza z dzisiaj:
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2016/03/_DSC8211m_zpsg0d8ns66-1.jpg
źródło (http://i6.photobucket.com/albums/y237/marcinfal/Koty/_DSC8211m_zpsg0d8ns66.jpg)
lisiajamka1
1.04.16, 17:13
Rudy :)
170350
.... na sto dwa! Piękne ma wąsy.
Śliczne "tygryski" pokazujecie. :grin:
Piękności wrzutka ronin :)
Pozdrawiam.
Prawdziwy koci model :D
Ewidentny pieszczoch, napotkany na dzisiejszym spacerze.
170464
petreq, też dziś takiego spotkałem. Kot podwórkowy, futro miękkie, acz grube, zaufanie i tęskota do pieszczot połączona z ostrożnością. Taki to na pewno pożyje!
170735
170736
Pierwszy z lekka poruszony, ale ta zezowata minka! :-D
Takiego ładnego to chętnie bym przygarnął
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
Do czego pies może doprowadzić kota, każdy chyba wie :-)
Biedak jak sowa trochę wygląda.
easy_rider
10.04.16, 15:55
Biedak jak sowa trochę wygląda.
Hm... do "osowienia" :?: :shock:
Hm... do "osowienia" :?: :shock:
Całe szczęście nie próbował sfrunąć z tego drzewa :-) i zachowując resztki kociej godności, po prostu z niego zszedł, gdy piesek się oddalił.
Ja mam takiego kotka. Nie jest tak urodziwy jak inne które pokazujecie :-P .
171029
171030
Ja mam takiego kotka. Nie jest tak urodziwy jak inne które pokazujecie :-P .
ale wąsiasty :)
Piękne "klasyczne" ujęcie Rabbit :)
Pozdrawiam.
To umywalka?? Bo mój się boi zarówno wanny jak i umywalki..... :)
To umywalka?? Bo mój się boi zarówno wanny jak i umywalki..... :)
tak, ale od kiedy wymieniliśmy na mniejszą to już nowa się nie podoba :) :)
najcięższą robotą tej panny jest dobrze zjeść i dojść do kuwety:mrgreen:. potem to już tylko spanie i drapanie
172163
172162
172164
najcięższą robotą tej panny jest dobrze zjeść i dojść do kuwety:mrgreen:. potem to już tylko spanie i drapanie
Piękna kocica :D
I tak ma być :)
Piękna jest i "do patrzenia", a nie do roboty jest :)
Pozdrawiam.
abir, czy ta panna jeszcze wolna?
Antares, a kawaler nie nazbyt leniwy? ;-)
Piękna kocica :D
tak, to prawda:grin:
...Piękna jest i "do patrzenia", a nie do roboty jest :)
Pozdrawiam.
żona jest aby pachnieć, a kotka żeby na nią patrzeć:grin:
wolna-brak stałego związku:mrgreen:,
ale nie myśli o partnerach,... i chyba nie pomyśli:roll:
żona jest aby pachnieć, a kotka żeby na nią patrzeć:grin: [...]
Warto być tu na forum, człowiek mądrzeje z każdym postem :-D
Tymczasem taki rudzielec zza płotu:
172317
Ładniutki kawalir :)
Pozdrawiam.
wsiowy :)
172347
jak tak śpi znudzony rzeczywistością - skojarzył mi się z tym czarnym kotem z bajki o małym filemonie - nie pamiętam jak go wołali:grin:
Bonifacy? ;-)
Dokładnie, Bonifacy :)
palnę sobie kiedyś w łeb przez niepamięć, no właśnie Bonifacy
Takie dzisiaj na działce znalazłem:
173133
Śliczne maluchy :)
Pozdrawiam.
Lenistwo:
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2016/05/_DSC8667m_zpsftzadiwr-1.jpg
źródło (http://i6.photobucket.com/albums/y237/marcinfal/Koty/_DSC8667m_zpsftzadiwr.jpg)
A ten bezczelny rudzielec depcze moje SWS i jeszcze z niewinną minką gapi się na mnie...:shock:
173277
Czujność :-)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2016/05/_DSC8668m_zpskrs01osa-1.jpg
źródło (http://i6.photobucket.com/albums/y237/marcinfal/Koty/_DSC8668m_zpskrs01osa.jpg)
A ten bezczelny rudzielec depcze moje SWS i jeszcze z niewinną minką gapi się na mnie...:shock:
Zauważ, że grzecznie siedzi na podszybiu. Gdyby tak usiadł 2 cm dalej, w stronę przodu auta to by mu doopka zaczęła sie ześlizgiwać z maski i pewnie pazurami podrapałby lakier.
Bardzo kulturalny kot :)
Zauważ, że grzecznie siedzi na podszybiu.
Podszybie to jest u Was na Ślunsku :)
Zauważ, że grzecznie siedzi na podszybiu. Gdyby tak usiadł 2 cm dalej, w stronę przodu auta to by mu doopka zaczęła sie ześlizgiwać z maski i pewnie pazurami podrapałby lakier.
Bardzo kulturalny kot :)
Generalnie to typowy dachołaz tylko, że po dachach samochodów:grin:
Tu, albo złaził z dachu , albo dopiero oceniał czy blacha na tyle ciepła by wleźć na dach.
Lenistwo:
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2016/05/_DSC8667m_zpsftzadiwr-1.jpg
źródło (http://i6.photobucket.com/albums/y237/marcinfal/Koty/_DSC8667m_zpsftzadiwr.jpg)
ładny kociak :) jak każdy, śpi, ale czujność trzeba zachować :) :)
---------- Post dodany o 18:02 ---------- Poprzedni post był o 17:58 ----------
Tu, albo złaził z dachu , albo dopiero oceniał czy blacha na tyle ciepła by wleźć na dach.
pewnie bardziej oceniał na ile może sobie pozwolić, czy zejdziesz do niego, czy nie :)
Świetne fotki MAF.
Pozdrawiam.
... obudziłem "bestię" :)
lisiajamka1
2.05.16, 19:50
... obudziłem "bestię" :)
Odważny jesteś :)
Oto do czego może służyć duża torba fotograficzna! :D
173466
Całkiem wygodne legowisko :)
Przynajmniej kot sprawdził, czy sprzęt ma odpowiednio miękko :D
Całkiem wygodne legowisko :)
Przynajmniej kot sprawdził, czy sprzęt ma odpowiednio miękko :D
Wiesz, poprzednio jako legowisko służyła torba Hama... zostałem skarcony, że mała i niewygodna... cóż było robić... :)
mój też żadnej torbie nie przepuści :) :)
Potwierdzenie tegoż - fotki jeszcze ciepłe tak jak ten dach samochodu.:grin:
173987
:173985
173986
mój też żadnej torbie nie przepuści :) :)
kot córki lubi reklamówki i kartony. im bardziej badziewiacki tym lepszy:mrgreen:
te pazurki są niebezpieczne dla lakieru. lepiej nie podpadnij temu rudzielcowi:mrgreen:
174013174014174015
Maciek :) rasa Burmilla
Krzysiek, lakier niedługo do renowacji. :roll::shock::mrgreen:
Stawiaj obok samochodu jakiś koci drapak, może lakier uratujesz. :mrgreen:
173987
173986
Śliczności rudzielec :)
Pierwsze foto - świetne.
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 17:59 ---------- Poprzedni post był o 17:58 ----------
174013174014174015
Pięknie "zapozował" na środkowej :)
Pozdrawiam.
lisiajamka1
8.05.16, 20:09
173987
173986
Uroczy kociak :)
Tu wyglada jak prawdziwa lwica w miniaturze
Krzysiek, lakier niedługo do renowacji. :roll::shock::mrgreen:
Stawiaj obok samochodu jakiś koci drapak, może lakier uratujesz. :mrgreen:
To akurat nie był mój SWS :mrgreen:
---------- Post dodany o 21:13 ---------- Poprzedni post był o 21:11 ----------
174013174014174015
"Kota w niewolę wzięli, na sznurku go prowadzą..." Z Sami Swoi...
---------- Post dodany o 21:19 ---------- Poprzedni post był o 21:13 ----------
Śliczności rudzielec :)
Pierwsze foto - świetne.
Pozdrawiam.
Pięknie "zapozował" na środkowej :)
Pozdrawiam.
To jeden z kilkunastu kotów, które się szwendają na mym małym osiedlu... Ale jedyny , który od lat upodobał sobie dachy samochodów...:grin:
Koty, wszyscy tolerują, ponieważ odstraszają wszelkie leśne gryzonie, które uwielbiają żreć izolacje w samochodzie (mieszkamy pod sporym lasem).
lisiajamka1
10.05.16, 13:42
Przyczajony tygrysek :)
174169
174169
Oj ładniutkie foto - ładniutkie :)
Pozdrawiam.
174169
O kurde berecik, ale zajefajny :D
Był kot inkasujący opłaty na parkingu, a dziś koty ogrodnicy :D
koty inspektow(c)e :D
174231
174232
kot hodowca pomidorów :), a może sprzedawca :D
174233
Wszystkie trzy to są kotki - środkowa jest matką dwóch pozostałych
Fajowe inspektowe są :)
Pozdrawiam.
To chyba trzej ogrodnicy, znaczy się ogrodniczki, akurat to ich pora. :mrgreen:
Koty ogrodowe:
174498
174499
174500
174501
174502
174503
Coś mi się wydaje, że to Twoje, piękne kociaczki. :)
Fajne, ten na pierwszej fotce ma naburmuszoną minę. :mrgreen: