PDA

Zobacz pełną wersję : C-750 i statyw!

wiktor
11.05.04, 20:32
Zamówiłem przez Interent C-750 i czekam na dostawę, ale przeczytałem potem w jednej z opinii że C-750 ma plastykowy gwint na statyw! Martwi mnie to ponieważ często będę chciał używać statywu, czy się nie zniszczy wtedy gwint? Może ktoś ma jakieś doświadczenia?

Bulva
11.05.04, 21:53
Faktem jest że gwint jest platikowy, ale znajduje się na łatwo odkręcalnej płytce (dwie małe śrubki), więc pewnie bez problemu można to wymienić gdy się gwint schrzani :wink: ( ,a może serwis olympusa posiada płytki z gwintem metalowym, a może pasuje np. od C770 ... :? )

MajcinW
11.05.04, 22:01
mysle ze nie ma co sie obawiac gwint nie jest problemem jak w wiekszosci statywow posiadaja one stopke ktora mocujesz do statywu dlatego ja tej stopki nie odkrecam od aparatu chyba ze laduje akumulatory a tak mam caly czas stopke przy aparacie pozdrawiam

GAVmg
16.05.04, 23:32
Mam 750-tkę od lutego, statywu używam bardzo często (fotki ściąg, książek, przyrody) i jak przed chwilką obejżałem gwint w aparacie nie widzę na nim żadnej ryski choć w statywie mam końcówkę metalową!
Pozdrawiam!!!

vodnik
17.05.04, 00:06
Napiselem do Euro-Coloru o mozliwosc ewentualnej zmiany gniazda plastikowego na metalowe lub chociaz zakupu takiego gniazda, ale niestety nie dostalem zadnej odpowiedzi.

P.S. (A)rturo, ty masz jakies wtyki w EuroColorze, moglby zapytac przy najblizszej okazji ?