Zobacz pełną wersję : C-750 i statyw!
Zamówiłem przez Interent C-750 i czekam na dostawę, ale przeczytałem potem w jednej z opinii że C-750 ma plastykowy gwint na statyw! Martwi mnie to ponieważ często będę chciał używać statywu, czy się nie zniszczy wtedy gwint? Może ktoś ma jakieś doświadczenia?
Faktem jest że gwint jest platikowy, ale znajduje się na łatwo odkręcalnej płytce (dwie małe śrubki), więc pewnie bez problemu można to wymienić gdy się gwint schrzani :wink: ( ,a może serwis olympusa posiada płytki z gwintem metalowym, a może pasuje np. od C770 ... :? )
mysle ze nie ma co sie obawiac gwint nie jest problemem jak w wiekszosci statywow posiadaja one stopke ktora mocujesz do statywu dlatego ja tej stopki nie odkrecam od aparatu chyba ze laduje akumulatory a tak mam caly czas stopke przy aparacie pozdrawiam
Mam 750-tkę od lutego, statywu używam bardzo często (fotki ściąg, książek, przyrody) i jak przed chwilką obejżałem gwint w aparacie nie widzę na nim żadnej ryski choć w statywie mam końcówkę metalową!
Pozdrawiam!!!
Napiselem do Euro-Coloru o mozliwosc ewentualnej zmiany gniazda plastikowego na metalowe lub chociaz zakupu takiego gniazda, ale niestety nie dostalem zadnej odpowiedzi.
P.S. (A)rturo, ty masz jakies wtyki w EuroColorze, moglby zapytac przy najblizszej okazji ?