Witamy na Forum Olympusclub.pl
+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Klubowicz(ka) historikus ma 15+ pkt.
    Dołączył
    Sep 2006
    Mieszka w
    mazowiecka wieś
    Posty
    65
    PROFIL FOTOGRAFICZNY
    Siła reputacji
    8

    Domyślnie Formatowanie karty microSD

    Witam
    Jak w temacie, wkładam nową kartę kingstona 2gb do adaptera sd potem do czytnika(digimate III) i win xp nie widzi karty więc nie mogę jej sformatować. Podobnie jest z particion magicem (wersja 8.0). Karta włożona do smartphona SPV M650 jest rozpoznawana i mogę na nią normalnie kopiować dane. Jak sformatować kartę do systemu Fat?. W jakim systemie karta jest formatowana fabrycznie?
    Pzdr
    H

  2. #2
    Klubowicz(ka) OlyJedi daghda perełka daghda perełka daghda perełka
    Dołączył
    Apr 2007
    Mieszka w
    Ostrava / Zabrze
    Posty
    1,064
    PROFIL FOTOGRAFICZNY
    Siła reputacji
    11

    Domyślnie

    SPV 650 = Windows Mobile, prawda? Próbowałeś w smartphon'ie sformatować kartę?
    Přestaňte cvakat, začněte fotografovat! Nejlepší přítel fotografa je odpadkový koš...

  3. #3
    Klubowicz(ka) OlyJedi krzysiekz niedługo zostanie sławny - 50 pkt. krzysiekz niedługo zostanie sławny - 50 pkt.
    Dołączył
    Oct 2006
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Posty
    679
    PROFIL FOTOGRAFICZNY
    Siła reputacji
    9

    Domyślnie

    Ja zwykle formatuje w fat16 i wszystko dziala. Czy po wlazeniu do fotobanku zapala sie kontrolka karty?
    4/3: E510, ZD14-54,70-300,35, Metz 48 AF-1; m42: Porst Reflex M-CE, Porst Super-WW 28/2.8 MC Auto G, CZJ Pancolar 50/1.8; SP-350

  4. #4

    Domyślnie

    To moze byc wina przejsciowki. Nie wiem, jak DM3, ale 2 ma spore problemy z obsluga.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

  5. #5
    Klubowicz(ka) OlyJedi KaarooL ma wyłączoną reputację
    Dołączył
    Jun 2005
    Mieszka w
    polska północna
    Posty
    2,507
    PROFIL FOTOGRAFICZNY
    Siła reputacji
    12

    Domyślnie

    mam złe doświadczenia z kartami SD tejże firmy... jeśli możesz naprawić ten błąd, to wymień na SanDisk'a albo Pretec'a.

  6. #6
    Klubowicz(ka) historikus ma 15+ pkt.
    Dołączył
    Sep 2006
    Mieszka w
    mazowiecka wieś
    Posty
    65
    PROFIL FOTOGRAFICZNY
    Siła reputacji
    8

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez krzysiekz
    Ja zwykle formatuje w fat16 i wszystko dziala. Czy po wlazeniu do fotobanku zapala sie kontrolka karty?
    Kontrolka obecności karty sd w digimate się zapala
    Pzdr
    H

  7. #7
    Klubowicz(ka) historikus ma 15+ pkt.
    Dołączył
    Sep 2006
    Mieszka w
    mazowiecka wieś
    Posty
    65
    PROFIL FOTOGRAFICZNY
    Siła reputacji
    8

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez daghda
    SPV 650 = Windows Mobile, prawda? Próbowałeś w smartphon'ie sformatować kartę?
    A jak to zrobić? Nie mogę znaleźć w menu takiej funkcji?
    Pzdr
    H.

  8. #8
    Klubowicz(ka) OlyJedi daghda perełka daghda perełka daghda perełka
    Dołączył
    Apr 2007
    Mieszka w
    Ostrava / Zabrze
    Posty
    1,064
    PROFIL FOTOGRAFICZNY
    Siła reputacji
    11

    Domyślnie

    Ha, jeżeli dobrze pamiętam, to przypadkiem nie było to w opcjach karty? Wkładałeś SD/MMC do czytnika w PDA/Palmofonie, przełączałeś się na kartę i z opcji... Kurde, teraz nie mam nic z Windows Mobile pod ręką, rano sprawdzę.

    BTW: nie masz do niego MobileSync'a? Z poziomu tego programu to da się także zrobić.
    Přestaňte cvakat, začněte fotografovat! Nejlepší přítel fotografa je odpadkový koš...


 

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
Back to top