Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem z OM-D EM-5 czy tylko serwis może go uratować?

  1. #1
    | OlyJedi Awatar Maguro
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    38
    Siła reputacji
    9
    Moja galeria

    Problem z OM-D EM-5 czy tylko serwis może go uratować?

    Panie i Panowie ,
    piszę do Was z prośbą o pomoc.
    Jestem użytkownikiem om-d em-5 i pojawił się spory problem którego nie potrafię rozwiązać.
    Jak zrobię zdjęcie nie ważne na jakim trybie to aparat robi zdjęcie , daje podgląd i zamiast ponownie dawać widok z obiektywu pojawia się czarny ekran i aparat jest w 100 % martwy. Żeby go ożywić należy wyłączyć i włączyć aparat mając tylko jedno zdjęcie przed ponowną zwiechą Co ciekawe dzieje się tak tylko po zdjęciu a nie ma takiego efektu nagrywając film czy przeglądając zdjęcia. Na początku myślałem że to może bateria nie trzyma napięcia ale w dwóch różnych bateriach w tym samym czasie raczej by się tak nie stało. Macie może jakieś pomysły? Czy jednak serwis?
    Dziękuję za Wasz czas
    Pozdrawiam Mariusz

  2. #2
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Dołączył
    Nov 2007
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2.287
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Jedyny pomysł to reset do ustawień fabrycznych

  3. #3
    | OlyJedi Awatar Maguro
    Dołączył
    Jan 2010
    Posty
    38
    Siła reputacji
    9
    Moja galeria
    Niestety nie pomogło

  4. #4
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Dołączył
    Nov 2009
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Posty
    730
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Maguro Zobacz posta
    Niestety nie pomogło
    Pozostaje tylko serwis.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" CKN

  5. #5
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Dołączył
    Sep 2008
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Posty
    3.240
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Może jeszcze sprawdzić z inną kartą pamięci, u mnie EM-1 blokował się podobnie w czasie zapisu zdjęcia, karta była uszkodzona.
    E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM

Podobne wątki

  1. Filmowanie w 4/3 czyli tylko E-5 a może coś innego?
    By acidmk in forum Wideo w 4/3 i m4/3
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post / autor: 12.01.14, 23:24
  2. Problem z 560UZ, w czym problem, ile to może kosztować?
    By damian81293 in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 4.02.10, 17:03
  3. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 10.12.09, 10:06
  4. Jak długo serwis może trzymać aparat ?
    By garnooh in forum HydePark
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 25.09.08, 09:30
  5. problem z c-450 - nie wlacza sie, tylko migaja diody
    By bushmen3k in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 7.11.05, 23:55

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.