Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Problem z OI Share

  1. #1

    Dołączył
    Sep 2016
    Posty
    65
    Siła reputacji
    2
    Moja galeria

    Problem z OI Share

    olympus omd em10 mark ii

    1No właśnie z komórką i tym programem na andka działa w ttrybie połączenia prywatnego bez problemu

    2.W trybie połaczenia jednorazowego nie dziala po http://oishare/ tzn widzi katalogi nie laduje zdjeć)) jest połaczony do wifi per to per
    a) zapora wyłaczona
    b) testowałem na 3 komputerach windows 7 windows 10 nic nie łąduje zdjeć (za dużo danych czy to jest nie dopracowane?)
    c) zmieniałem karty sd

    Postanowiłem postawić na wirtualnej maszynie androida i zainstalować komórkowy oi share -nie działa bo wirtualna maszyna nie daje chyba dostepu do wifi

    Postanowiłem potestować programy ze sklepu microsoft na windows 10 typy camera connect ze 3 sztuki (nie działają)

    zostaje mi kupić badziewny chinski laptop na andku czy tablet
    albo postawić linuxa (znalazłem w sieci soft live pod linuxa)

    Mam karte eye fi lub toshiba air card ale one jedzą baterię dosłownie jakoś ich nie lubię po za tym po to jest wbudowane wifi

    Macie może jakies inne pomysły?
    Na przegladanie zdjeć po sesji na kompie z Windowsem?

  2. #2
      | OlyJedi Awatar grizz
    Dołączył
    Jun 2005
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    12.481
    Siła reputacji
    128
    Moja galeria
    Weź kartę. Włóż w czytnik w kompie. Voila.
    Zajnie Ci to mniej czasu niż zestawianie połącznia.

  3. #3
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    chwilowo Frankfurt am Main
    Posty
    10.486
    Siła reputacji
    222
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fifsztak Zobacz posta
    Macie może jakies inne pomysły?
    Na przegladanie zdjeć po sesji na kompie z Windowsem?
    Zawsze robię tak jak grizz pisze.
    Olympus Share używam zamiast wężyka spustowego i do podglądania ekranu aparatu, jeśli aparat jest nisko postawiony na statywie. Jest to wygodniejsze niż schylanie się.
    W moim wątku numer zdjęcia jest w nazwie pliku.
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy

  4. #4

    Dołączył
    Sep 2016
    Posty
    65
    Siła reputacji
    2
    Moja galeria
    Panowie super ale ja chce rozwiązać problem techniczny ) a nie zwiewać na bok
    Podgląd na zywo robionych zdjeć

  5. #5
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    chwilowo Frankfurt am Main
    Posty
    10.486
    Siła reputacji
    222
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fifsztak Zobacz posta
    Panowie super ale ja chce rozwiązać problem techniczny ...
    Na czym polega ten problem?
    W moim wątku numer zdjęcia jest w nazwie pliku.
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy

  6. #6
      | OlyJedi Awatar grizz
    Dołączył
    Jun 2005
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    12.481
    Siła reputacji
    128
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fifsztak Zobacz posta
    Panowie super ale ja chce rozwiązać problem techniczny ) a nie zwiewać na bok
    Podgląd na zywo robionych zdjeć
    To nie było na bok, to było lepsze rozwiazanie tego co opisałeś w pierwszym punkcie - tzn. podglad po sesji.

    Jak to ma być w trakcie, to rzeczywiście wifi powinno być wygodniejsze niż żonglowanie kartami.

    Tak więc:
    komp widzi aparat, widzi katalogi, tylko zdjęć nie może podgladać? Pliki widzi? RAW, czy JPG? Można kopiować pliki?

  7. #7
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    chwilowo Frankfurt am Main
    Posty
    10.486
    Siła reputacji
    222
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Jak to ma być w trakcie, to rzeczywiście wifi powinno być wygodniejsze niż żonglowanie kartami.
    Nie bardzo sobie wyobrażam podgląd na kompie w trakcie. Z kompem w teren?
    Chyba, że chodzi o sesję w studio.

    edit
    Coś mi chodzi po głowie, że aby udostępnić (OMD EM10) zdjęcie bezpośrednio z aparatu, musiałem ustawić raw + jpeg. Rawów nie można przesłać po Wifi.
    Ostatnio edytowane przez helmuth ; 2.07.18 o 15:26
    W moim wątku numer zdjęcia jest w nazwie pliku.
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy

  8. #8

    Dołączył
    Sep 2016
    Posty
    65
    Siła reputacji
    2
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Nie bardzo sobie wyobrażam podgląd na kompie w trakcie. Z kompem w teren?
    Chyba, że chodzi o sesję w studio.

    edit
    Coś mi chodzi po głowie, że aby udostępnić (OMD EM10) zdjęcie bezpośrednio z aparatu, musiałem ustawić raw + jpeg. Rawów nie można przesłać po Wifi.
    Ja mam w aparacie raw+jpg

    Aparat jest połączony po wifi bezpośrednio z lapkiem
    Widzi katalogi natomiast nie widzi zdjęć klikasz i nic nie ładują się.
    wysnułem wniosek że na 32gb kartach jest za duzo fotek ("może się męczy")
    Dziś powalczę może innym softem do podglądu online w studiu
    Coś na pewno zaskoczy

  9. #9
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    chwilowo Frankfurt am Main
    Posty
    10.486
    Siła reputacji
    222
    Moja galeria
    Wg Olympusa, OI Share nie pracuje z Windowsem a jedynie z Androidem oraz iOS-em.
    Cytat Zamieszczone przez fifsztak Zobacz posta
    Coś na pewno zaskoczy
    Spróbuj porady Dobasa: http://dobas.art.pl/blog/olympus-pc/
    W moim wątku numer zdjęcia jest w nazwie pliku.
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy

  10. #10

    Dołączył
    Sep 2016
    Posty
    65
    Siła reputacji
    2
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Wg Olympusa, OI Share nie pracuje z Windowsem a jedynie z Androidem oraz iOS-em.
    Spróbuj porady Dobasa: http://dobas.art.pl/blog/olympus-pc/
    Znam ten program i go mam i nawet powiem ci kolego chyba raz mi zadziałał na windows 7
    teraz mam windows 10 i tu moz ebyć jakis bol
    Ale za kilka godzin postawie dwa lapki windows 7 i windows 10 i spróbuje pobawić sie moze ruszy dam znać na forum

Podobne wątki

  1. Import zdjęć z lepszą jakością Olympus Image Share
    By Ralph10 in forum Porady dotyczące fotografii
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 7.02.18, 19:36
  2. Problem z aplikacja OLYMPUS Image Share
    By starsky859 in forum HydePark
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 18.01.16, 22:01
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 12.05.15, 07:02
  4. [Fotopolis] Olympus Image Share 2.1
    By RSSBot in forum Co w sieci piszczy
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 7.10.13, 15:30
  5. OI.Share - aplikacja Olympusa na smartfony
    By grizz in forum Cyfrowa ciemnia
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 8.05.13, 18:12

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.