Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Pytanie do znawców tematu

  1. #1
    | OlyJedi Awatar henry1
    Dołączył
    Jun 2006
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Posty
    6.621
    Siła reputacji
    211
    Moja galeria

    Pytanie do znawców tematu

    W innym wątku pochwaliłem się zakupem myszy i dołączonym do niej laptopem.
    Pytanie: czy jako posiadacz blaszaka z zainstalowanymi legalnymi programami typu PSE, mogę je również zainstalować na laptopie.
    Chodzi o kwestie pomiędzy producentem programów a użytkownikiem, Programy zostały zarejestrowane na stronie producenta.
    " TAJNY OBSERWATOR TWA "
    "Chrzestny Łojciec Wontku TWA" Popieram Stopkę Krakmana !
    LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

  2. #2
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andtor2
    Dołączył
    Apr 2009
    Posty
    6.996
    Siła reputacji
    169
    Moja galeria
    W warunkach licencji powinno być to określone. Jeśli chodzi o PS i LR wygląda, że można mieć program na dwu komputerach (klik), warunek tylko, że nie mogą być jednocześnie używane.
    Podejrzewam, że w przypadku PSE będzie podobnie, ale lepiej się upewnić.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

  3. #3
    | OlyJedi Awatar henry1
    Dołączył
    Jun 2006
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Posty
    6.621
    Siła reputacji
    211
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    W warunkach licencji powinno być to określone. Jeśli chodzi o PS i LR wygląda, że można mieć program na dwu komputerach (klik), warunek tylko, że nie mogą być jednocześnie używane.
    Podejrzewam, że w przypadku PSE będzie podobnie, ale lepiej się upewnić.
    Dzięki za informacje.
    Uprzejmie informuję, że zainstalowałem kilka programów ze stajni Adobe i nie było z tym problemu. Co mnie zdziwiło, to że dzisiaj Adobe poinformowało mnie, że są aktualizacje zainstalowanych programów.
    Aktualizacje się pobrały i zainstalowały.
    Ale wynika z tego, że Adobe szpieguje nasze komputery.
    " TAJNY OBSERWATOR TWA "
    "Chrzestny Łojciec Wontku TWA" Popieram Stopkę Krakmana !
    LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

  4. #4
    | OlyJedi
    Dołączył
    Nov 2009
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Posty
    574
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Dzięki za informacje.
    Uprzejmie informuję, że zainstalowałem kilka programów ze stajni Adobe i nie było z tym problemu. Co mnie zdziwiło, to że dzisiaj Adobe poinformowało mnie, że są aktualizacje zainstalowanych programów.
    Aktualizacje się pobrały i zainstalowały.
    Ale wynika z tego, że Adobe szpieguje nasze komputery.
    Może bardziej pasowałoby stwierdzenie, że wie kto ma zainstalowany ich program.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" CKN

  5. #5
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andtor2
    Dołączył
    Apr 2009
    Posty
    6.996
    Siła reputacji
    169
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    ... Co mnie zdziwiło, to że dzisiaj Adobe poinformowało mnie, że są aktualizacje zainstalowanych programów.
    Aktualizacje się pobrały i zainstalowały.
    Ale wynika z tego, że Adobe szpieguje nasze komputery.
    Mnie tam to nie dziwi. Wielu producentów programów ma taką funkcję, że program informuje, ze wyszła jego nowsza wersja, czy aktualizacja. To nawet chyba dobrze. Jeśli tu informacja przyszła bezpośrednio od Adobe, tez nie ma się co bardzo dziwić, jak wspomniałeś zarejestrowałeś programy na stronie Adobe i masz tam swoje konto.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

  6. #6
    | OlyJedi
    Dołączył
    Nov 2009
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Posty
    574
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Może głupie to pytanie, ale zapytam. Mając program zainstalowany ze strony producenta i wpisując kod z programu zakupionego w wersji pudełkowej to ten kod powinien zadziałać?
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" CKN

  7. #7
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    10.901
    Siła reputacji
    145
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jkr Zobacz posta
    Może głupie to pytanie, ale zapytam. Mając program zainstalowany ze strony producenta i wpisując kod z programu zakupionego w wersji pudełkowej to ten kod powinien zadziałać?
    Tak, powinien działać.
    www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka

  8. #8
    Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Dołączył
    Sep 2009
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Posty
    5.635
    Siła reputacji
    144
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jkr Zobacz posta
    Może głupie to pytanie, ale zapytam. Mając program zainstalowany ze strony producenta i wpisując kod z programu zakupionego w wersji pudełkowej to ten kod powinien zadziałać?
    Napisałbym, że nawet musi.
    Powiedzmy, że kupujesz program w wersji 1.1. Przeważnie producent w takim przypadku daje bezpłatne aktualizacje do 1.x.
    Co innego jeśli wypuści nowszą wersję programu 2.0, wtedy najczęściej musimy dokupić upgrade.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

  9. #9
    | OlyJedi Awatar henry1
    Dołączył
    Jun 2006
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Posty
    6.621
    Siła reputacji
    211
    Moja galeria
    A teraz pytanie z innej półki.

    Jest sobie komputer, blaszak.
    Ma taką przypadłość, grałem sobie w pasjansa, nieraz po kilku, nieraz po kilkunastu rozdaniach robił totalne srrrru, po prostu się sam wyłączał.
    Mogłem w nim obrabiać kilkanaście zdjęć, mógł być włączony kilka godzin i nic dziwnego się nie działo, ale powyższa gra skutkowała wyłączeniem.
    Ale ostatnimi dniami ta przypadłość się znacząco nasiliła, potrafi swoje srrrru zrobić już po kilkunastu minutach po właczeniu.
    Podejrzewam, że to temperatura ma wpływ na jego niestosowne zachowanie.
    Czy znawcy tematu mają jakieś sugestie, gdzie może być pies pogrzebany ???

    Czekam z niecierpliwością na pomocne wskazówki.
    " TAJNY OBSERWATOR TWA "
    "Chrzestny Łojciec Wontku TWA" Popieram Stopkę Krakmana !
    LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

  10. #10
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Dołączył
    Mar 2010
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Posty
    5.911
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    Po prostu daje Ci znać , że pasjanse to nie zabawa dla prawdziwych facetów....
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA


Podobne wątki

  1. do znawców Androida...
    By epicure in forum HydePark
    Odpowiedzi: 24
    Ostatni post / autor: 5.01.14, 16:57
  2. Dwa pytania do znawców
    By majeczek78 in forum Porady dotyczące fotografii
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 15.03.11, 00:02
  3. router WLAN na USB - pytanie do znawców
    By epicure in forum HydePark
    Odpowiedzi: 42
    Ostatni post / autor: 4.11.09, 01:29
  4. szukam tematu
    By rodia in forum HydePark
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 4.08.07, 21:06
  5. szukam tematu....
    By Sylwek in forum Ocena zdjęć
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 3.04.07, 23:29

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.