Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 88

Wątek: Laptop do pakietu Adobe

  1. #41
    Tester | OlyJedi Awatar Koriolan
    Dołączył
    Aug 2007
    Mieszka w
    Gdańsk
    Posty
    3,079
    Siła reputacji
    143
    Galeria klubowicza
    Ja sam kupiłem sprzęt z dwuletnim Haswellem 4700mQ, który jest wydajniejszy od wszystkich nowych i starych prockow z U. Co do marki - wolę TP , Latitude są w podobnej cenie, Vostro już chyba nie ma, XPS to zabawki
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    Nowa Zelandia w moim obiektywie http://forum.olympusclub.pl/threads/...C5%82ej-Chmury
    zabawki: E-M1 + 12-100/f4 + 45/1.8 + 9-18 + 100-300

  2. #42

    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Łódź
    Posty
    8
    Siła reputacji
    0
    Galeria klubowicza
    Pozwolicie że podepnę się pod wątek. Też szukam lapka który pozwoli na amatorską obróbkę fotek,z tym że myślałem o 17. Budżet to 4000zł. Wstępnie mam na oku dwa modele http://www.x-kom.pl/p/331055-noteboo...x960m-fhd.html i http://www.x-kom.pl/p/335051-noteboo...0-gtx950m.html . Co o tym myślicie?

  3. #43

    Dołączył
    Feb 2017
    Mieszka w
    Wola W.
    Posty
    8
    Siła reputacji
    0
    Galeria klubowicza
    Szedłbym w Acera, ze względu na baterię.
    Bo gdybyś nie chciał czegoś mobilnego kupiłbyś zwykły PC?

  4. #44
    OlyJedi Awatar cissic
    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    1,375
    Siła reputacji
    93
    Galeria klubowicza
    Cytat Zamieszczone przez markus Zobacz posta
    Pozwolicie że podepnę się pod wątek. Też szukam lapka który pozwoli na amatorską obróbkę fotek,z tym że myślałem o 17. Budżet to 4000zł. Wstępnie mam na oku dwa modele http://www.x-kom.pl/p/331055-noteboo...x960m-fhd.html i http://www.x-kom.pl/p/335051-noteboo...0-gtx950m.html . Co o tym myślicie?
    Ten Acer jest bardzo ok. Jedyny minus IHMO to mały dysk SSD i mało RAM. Osiem to właściwie minimum, ale możesz z czasem dołożyć kość. Gorzej z tym dyskiem. Nie wiem czy bym nie wolał kupić laptopa tylko z HDD a potem przy pierwszym upgrade dołożyć minimum 256 SSD. Procka nie potrzebujesz wybitnie mocnego do 2D. To i5 spokojnie pociągnie edycję zdjęć bez zająknięcia. Podobnie jest z tym Lenovo. Na papierze wyglądają tak samo, Acer ma tylko minimalnie lepszą kartę graficzną. Najlepiej sprawdzić gdzie w okolicy Łodzi mają te lapki w marketach i pojechać pomacać.

    Zasadniczo taka konfiguracja będzie ok:
    http://www.x-kom.pl/p/335064-noteboo...0-gtx950m.html

  5. #45

    Dołączył
    Feb 2017
    Mieszka w
    Wola W.
    Posty
    8
    Siła reputacji
    0
    Galeria klubowicza
    Cytat Zamieszczone przez cissic Zobacz posta
    Ten Acer jest bardzo ok. Jedyny minus IHMO to mały dysk SSD i mało RAM. Osiem to właściwie minimum, ale możesz z czasem dołożyć kość. Gorzej z tym dyskiem. Nie wiem czy bym nie wolał kupić laptopa tylko z HDD a potem przy pierwszym upgrade dołożyć minimum 256 SSD. Procka nie potrzebujesz wybitnie mocnego do 2D. To i5 spokojnie pociągnie edycję zdjęć bez zająknięcia. Podobnie jest z tym Lenovo. Na papierze wyglądają tak samo, Acer ma tylko minimalnie lepszą kartę graficzną. Najlepiej sprawdzić gdzie w okolicy Łodzi mają te lapki w marketach i pojechać pomacać.

    Zasadniczo taka konfiguracja będzie ok:
    http://www.x-kom.pl/p/335064-noteboo...0-gtx950m.html
    Odniosę się do zakupu dysku z SSD.
    Generalnie jest to najlepsze rozwiązanie, ponieważ takie laptopy są relatywnie dużo tańsze, a później możemy zamienić na jakiś SSD jaki nas interesuje.
    Ja w taki sposób zagrałem ze swoim laptopem i uważam, że zrobiłem dobry interes.

  6. #46
    OlyJedi Awatar cissic
    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    1,375
    Siła reputacji
    93
    Galeria klubowicza
    Tak, ale dysk musi być minimum 240 GB bo Win lubi przy obróbce foto robić "zrzuty pamięci"

  7. #47
    Awatar neemeroosi
    Dołączył
    Feb 2017
    Posty
    2
    Siła reputacji
    0
    Galeria klubowicza
    Problem z wymianą dysków SSD jest taki, że w niektórych laptopach nie ma dostępu do dysku w prosty sposób lub jest on oplombowany i zmieniając stracimy gwarancję na dysk. Niektóre sklepy jednak pozwalają na wymianę przez siebie tzn. przy zakupie kupujemy dysk ssd i oni sami przełożą i zaplombują lapka, a hddd oddadzą.
    Do Adobe warto wybierać lapka z grafiką nVidia, co ma dużo procesorów CUDA bo dzięki nim można generować w Adobe zamiast procesorem.

  8. #48
    Tester | OlyJedi
    Dołączył
    Mar 2008
    Mieszka w
    śląsk
    Posty
    2,100
    Siła reputacji
    66
    Galeria klubowicza
    Warto pomyśleć nad laptopem ze złączem M2. Wtedy HDD zostaje na magazyn danych, a SSD na system i resztę.
    Zapraszam do albumu i galerii

  9. #49

    Dołączył
    Feb 2017
    Mieszka w
    Wola W.
    Posty
    8
    Siła reputacji
    0
    Galeria klubowicza
    Cytat Zamieszczone przez neemeroosi Zobacz posta
    Problem z wymianą dysków SSD jest taki, że w niektórych laptopach nie ma dostępu do dysku w prosty sposób lub jest on oplombowany i zmieniając stracimy gwarancję na dysk. Niektóre sklepy jednak pozwalają na wymianę przez siebie tzn. przy zakupie kupujemy dysk ssd i oni sami przełożą i zaplombują lapka, a hddd oddadzą.
    Do Adobe warto wybierać lapka z grafiką nVidia, co ma dużo procesorów CUDA bo dzięki nim można generować w Adobe zamiast procesorem.
    Które sklepy zakładają jeszcze plomby do laptopów?
    Większosć sklepów już odpuściła.
    Kupujesz ssd i zmieniasz, jak będzie szedł na gwarancje to pakujesz stary dysk i jest ok.

  10. #50
    OlyJedi Awatar cissic
    Dołączył
    Jun 2008
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    1,375
    Siła reputacji
    93
    Galeria klubowicza
    Zamówiłem Dell Inspiron 7779 i7-7500U/16GB/512/10Pro GT940MX. Wyszło troszkę drożej niż zakładałem na początku, ale trudno. Ważne, że jeden problem mam z głowy. Wieczorem jak będę po konfiguracji to skrobnę kilka słów o moich wrażeniach estetycznych. Na resztę wniosków przyjdzie mi poczekać, ale jestem dobrej myśli. BTW w tym laptopie jak i większości mu współczesnych, spokojnie można wymieniać ROM i RAM bez utraty gwarancji.

    Jak ktoś ma ochotę poznać bliżej tą maszynkę to poniżej wklejam jeden z filmików, który pomimo kilku ewidentnych wad (rozmiar, waga, bateria, błyszcząca matryca, brak DP itp) tego laptopa zachęcił mnie do jego zakupu.

    https://www.youtube.com/watch?v=0Y7thsL1caE&t=261s

Podobne wątki

  1. Laptop do PS i LR
    By Andrzej56 in forum Porady dotyczące fotografii
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 29.12.15, 13:21
  2. [Adobe Lr] Adobe Lightroom 5 Tips & Tricks Round-Up
    By mareksopl in forum Ciekawe strony www
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 27.08.14, 07:32
  3. laptop
    By bogdi in forum Co kupić ?
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 2.02.14, 04:53
  4. Laptop za... 92,00 zł (brutto)
    By heyahero in forum HydePark
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 17.09.08, 20:01
  5. [Adobe Lr] Adobe Lightroom - ciemnia cyfrowego fotografa, cz.
    By black_bird in forum Porady dotyczące fotografii
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 29.04.08, 07:20

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •