Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Meike MK 320 - instrukcja obsługi

  1. #1

    Dołączył
    Mar 2016
    Mieszka w
    Vancouver
    Posty
    16
    Siła reputacji
    0
    Galeria klubowicza

    Meike MK 320 - instrukcja obsługi

    Witam Koleżanki i Kolegów.... mam pytanie dotyczące lampy Meike MK 320 a właściwie instrukcji do niej. Od jakiegoś czasu jestem w jej posiadaniu ale niestety nie mam do niej instrukcji. Lampa znakomicie się spisuje w trybie TTL i Slave ale widzę że ma szereg ustawień o których nie mam pojęcia i chętnie zapoznał bym się z instrukcją. Tak więc jeżeli ktokolwiek ma tą lampę i instrukcję do niej (w języku polskim bądź angielskim) był bym wdzięczny za kopię. Niestety na stronie producenta nie ma jej do ściągnięcia a szkoda. Sama lampa jest bardzo dobrze zrobiona, tworzywa bardzo dobrej jakości i jak do tej pory przez ponad pół roku sprawuje się bez zarzutu. Tak więc biorąc pod uwagę jej cenę (zapłaciłem za nią 60$) jest znakomitą alternatywą dla systemowych lamp. Pozdrawiam i liczę na odzew....

  2. #2
    OlyJedi Awatar osiem1984
    Dołączył
    Jul 2011
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Posty
    1,530
    Siła reputacji
    63
    Galeria klubowicza
    Cytat Zamieszczone przez Narado Zobacz posta
    Witam Koleżanki i Kolegów.... mam pytanie dotyczące lampy Meike MK 320 a właściwie instrukcji do niej. Od jakiegoś czasu jestem w jej posiadaniu ale niestety nie mam do niej instrukcji. Lampa znakomicie się spisuje w trybie TTL i Slave ale widzę że ma szereg ustawień o których nie mam pojęcia i chętnie zapoznał bym się z instrukcją. Tak więc jeżeli ktokolwiek ma tą lampę i instrukcję do niej (w języku polskim bądź angielskim) był bym wdzięczny za kopię. Niestety na stronie producenta nie ma jej do ściągnięcia a szkoda. Sama lampa jest bardzo dobrze zrobiona, tworzywa bardzo dobrej jakości i jak do tej pory przez ponad pół roku sprawuje się bez zarzutu. Tak więc biorąc pod uwagę jej cenę (zapłaciłem za nią 60$) jest znakomitą alternatywą dla systemowych lamp. Pozdrawiam i liczę na odzew....
    Przyłączam się do pytania. Mam tę lampę, ale za nic nie potrafię ustawić na niej HSS a podobno jest. Wielka prośba o pomoc!!!
    Fotografuję OM-D EM-5, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, Sigma 150 2.8 macro, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

  3. #3
    Awatar Makromaniak
    Dołączył
    Jul 2013
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    456
    Siła reputacji
    36
    Galeria klubowicza
    Według moich krótkich badań lampy i instrukcji w sklepie, ten Voking/Meike w wersji dla OLYMPUSA nie ma funkcji HSS, wszystkie sklepy powielają błędne informacje, bo niektóre z opisywanych funkcji są tylko w wersjach do C i N, chyba że się cos w firmware zmieniło......

    zobacz sobie ten wątek
    http://forum.olympusclub.pl/threads/...a-VOKING-VK360

  4. #4
    OlyJedi Awatar wyszomir
    Dołączył
    Mar 2013
    Mieszka w
    Łódź
    Posty
    2,127
    Siła reputacji
    170
    Galeria klubowicza
    Potwierdzam, w wersji do Olympusa lampa ta nie ma trybu HSS.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

  5. #5
    OlyJedi Awatar osiem1984
    Dołączył
    Jul 2011
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Posty
    1,530
    Siła reputacji
    63
    Galeria klubowicza
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    Potwierdzam, w wersji do Olympusa lampa ta nie ma trybu HSS.
    No to niezła wtopa.. To trochę dyskwalifikuje tę lampę.
    Fotografuję OM-D EM-5, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, Sigma 150 2.8 macro, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

  6. #6

    Dołączył
    Oct 2016
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Posty
    13
    Siła reputacji
    0
    Galeria klubowicza
    Witam Wszystkich. Niestety po roku użytkowania w/w lampy chyba padła. Dziś ją odpaliłem, kilka błysków i nagle nie wyzwala. Dane ze stopki są przekazywane bo na wyświetlaczu lampy zmienia się wartość przysłony. Po naciśnięciu spustu aparat robi zdjęcie a lampa wyzwala dopiero jak ją kilkukrotnie obrócę w poziomie (i to nie zawsze). Stopka w moim em10 raczej jest ok bo po podpięciu starej YN560 wyzwala ją za każdym razem. I moje pytanie czy jest jakiś serwis gwarancyjny w naszym pięknym kraju??? Lampa zakupiona u rodzimego sprzedawcy.

  7. #7
    OlyJedi Awatar Rabbit
    Dołączył
    Feb 2009
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Posty
    1,204
    Siła reputacji
    118
    Galeria klubowicza
    Cytat Zamieszczone przez gitara007 Zobacz posta
    Witam Wszystkich. Niestety po roku użytkowania w/w lampy chyba padła. Dziś ją odpaliłem, kilka błysków i nagle nie wyzwala. Dane ze stopki są przekazywane bo na wyświetlaczu lampy zmienia się wartość przysłony. Po naciśnięciu spustu aparat robi zdjęcie a lampa wyzwala dopiero jak ją kilkukrotnie obrócę w poziomie (i to nie zawsze). Stopka w moim em10 raczej jest ok bo po podpięciu starej YN560 wyzwala ją za każdym razem. I moje pytanie czy jest jakiś serwis gwarancyjny w naszym pięknym kraju??? Lampa zakupiona u rodzimego sprzedawcy.
    zobacz tu:
    http://www.next77.pl/pl/serwis
    Karol + Olek + kilka szkiełek

  8. #8

    Dołączył
    Oct 2016
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Posty
    13
    Siła reputacji
    0
    Galeria klubowicza
    Cytat Zamieszczone przez Rabbit Zobacz posta
    Dzięki jutro będę się do nich dobijał, zobaczymy czy coś zdziałam.

Podobne wątki

  1. instrukcja obsługi e-520
    By jacmih04 in forum E-System
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 25.04.12, 18:42
  2. START - instrukcja obsługi
    By kazil in forum HydePark
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 6.09.09, 22:40
  3. Instrukcja obsługi FE-330 (X-845, C-550) lub do FE-340
    By laddy in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 30.06.08, 11:33
  4. instrukcja obsługi do SP-570 UZ
    By chmielna1 in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 31.05.08, 15:57
  5. e-3 instrukcja obsługi
    By festin in forum E-System
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 19.04.08, 18:17

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •