|
|
#71 |
|
Klubowicz(ka)
Siła oceny: 2
![]() ![]() |
Na stronie projektu dostępna jest pierwsza przymiarka do GUI.
Duży nacisk położyłem na możliwość podglądu zmian na żywo, co niestety postawiło wysoko poprzeczkę minimalnym wymaganiom dla sprzętu. Jak ktoś nie ma wielordzeniowego procka a ma słabe nerwy, niech się zastanowi czy ściągać. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Klubowicz(ka)
OlyJedi
Miasto: opolszczyzna
Mężczyzna
Siła oceny: 3
![]() ![]() ![]() |
Na idea pad y-530 (podgląd na drugim monitorze CRT) przyjemna praca HDR tylko testowałem (nie jestem zwolennikiem tej techniki). Szacunek za prace nad projektem ,osobiście korzystam od jakiegoś czasu z Sns resizera -małe a cieszy, wielkie dzięki.
pozdrawiam
|
|
|
#73 |
|
Klubowicz(ka)
OlyJedi
|
Wygląda bardzo obiecująco, chociaż rzeczywiście ładowanie zdjęć wymaga anielskiej cierpliwości
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Klubowicz(ka)
OlyJedi
|
Kiedy można się spodziewać wersji ostatecznej i jaka jest przewidywana cena?
pzdr |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Klubowicz(ka)
![]() ![]() |
Wersja finalna pojawi się w przeciągu kilku dni. Koszt licencji przewidywany jest na 85 euro brutto. Udostępniłem program w wersji 0.9.4: - dodałem wsparcie dla plików RAW (doszedł nowy preset), - przyspieszyłem ładowanie wielu ekspozycji, - usprawniłem algorytm mapowania tonów, - umożliwiłem zmianę języka interfejsu, - umożliwiłem minimalizowanie okna aplikacji w trakcie obliczeń. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Klubowicz(ka)
![]() ![]() |
Udostępniłem wersję 0.9.5
- dodałem możliwość automatycznego wyrównania ekspozycji, - zwiększyłem ochronę świateł przy zwiększaniu kontrastu, - zwiększyłem ochronę koloru przy zwiększaniu saturacji, - uzupełniłem listę rozszerzeń plików RAW o rw2. |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Moderator
OlyJedi
Miasto: Kiełpin / Karkonosze
Mężczyzna
Siła oceny: 19
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja bym zmienił podglad spod prawego myszy na check boxa żeby było łopatologicznie i intuicyjnie
jakieś wieści co do ceny za pełną wersję są gdzieś ? |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Klubowicz(ka)
OlyJedi
|
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Klubowicz(ka)
|
A wersja pod Linuxa będzie bo miała być z tego co pamiętam.
|
|
|
#80 |
|
Klubowicz(ka)
![]() ![]() |
|
|
|
|