Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 94

Wątek: e-600 - nowe e-:)

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaleb_82 Zobacz posta
    Szklarnia podobno w następnym roku, ktoś pisał?
    Ja pisałem. Zapytany o obiektywy jeden z gości z Olympusa powiedział, że jeden rok będę body wypuszczać, a drugi może szkła - coś w tym stylu. Na razie jak widać jest rok body, może później będą szkła, bo ileż można tych body... (chociaż jak widać można sporo, może powstanie E-601, E-602 i tak dalej ).
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi
    Mieszka w
    Rydułtowy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ciekawe czy matryce zostawią tą samą co w 620 czy dają tą podrasowaną z pena.

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez utoplec Zobacz posta
    Ciekawe czy matryce zostawią tą samą co w 620 czy dają tą podrasowaną z pena.
    Dadzą dwie - jedna z przodu, druga z tyłu, podpiętą pewnie bezpośrednio do wizjera (żeby fotografujący mógł zobaczyć, jakie miny robi podczas strzelania fot). Hehe, 9 stron o tym, co "Olek mógłby", a "czego powinien"... Niemniej fajnie się to czyta

I tak was lubię,
    Cheers!

PS. Sorkens za OT, nie mogłem się powstrzymać.
    "There's no such thing as free titties"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    No to może krótkie podsumowanie tego co ostatnio zrobił Olympus:.
    1. Wprowadził Pena, przy którym nie trzeba dokladnie studiować danych z rozmiarami i wagą, żeby stwierdzić, że jest faktycznie najmniejszy.
    2. Zakończył produkcję serii 4xx i 5xx, przy wyborze których był wieczny dylemat: rozmiar czy satabilizacja w korpusie.
    3. Przerwał dywagacje na temat przestarzłego 3. punktowego AF, słabego DR i zbyt dużych szumów przy wysokich ISO w modelach z dolnej półki.
    4. Znacznie poprawił swoją pozycję w wojnie cenowej dzięki elastyczności w produkcji bliźniaczych modeli E-600 i E-620. Proporcje pomiędzy tymi modelami mogą być elastcznie korygowane w zależności od potrzeb rynku.
    Wygląda to na dobre posunięcie marketingowe, podobne zresztą do manewru Sony z ich najnowszymi modelami. Ciekawe jaką taktykę zastosują wobec następców E-3 i E-30. O tym się wkrótce przekonamy, bo dystans pomiędzy modelami z górnej i dolnej półki wyraźnie się zmniejszył.
    Pozdr.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kano Zobacz posta
    2. Zakończył produkcję serii 4xx i 5xx, przy wyborze których był wieczny dylemat: rozmiar czy satabilizacja w korpusie.
    Mam wrażenie że cos mnie ominęło Na stronie Olympusa w "Co nowego" widnieje E-450, na liście aktualnych produktów sa jeszcze E-410, E-420, E-510 i E-520 a tu zakończenie produkcji ??? no to ładne muszą mieć zapasy magazynowe
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kano Zobacz posta
    No to może krótkie podsumowanie tego co ostatnio zrobił Olympus:.
    {klik}
    {klik}
    Gdzie znajdę jakiś komunikat w sprawie zaprzestania produkcji e-450?

MBSZ to w tej chwili "w linii" jest e-450, e-600, e-620, e-30, e-3, oraz e-p1. Przy czym e-600 to pieśń przedświątecznej przyszłości, najwcześniej.

Najbliższe miesiące/kwartały powinny pokazać alternatywną konstrukcję w m4/3 i coś lepsiejszego w 4/3. Kryzys nie napawa optymizmem.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja liczę że ujrzę kiedyś jeszcze coś w obudowie z e-520. Ale kto wie, krążą pogłoski, że linie 4xx i 5xx są na wymarciu mimo pojawienia się e-450.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    \
    MBSZ to w tej chwili "w linii" jest e-450, e-600, e-620, e-30, e-3, oraz e-p1. Przy czym e-600 to pieśń przedświątecznej przyszłości, najwcześniej.
    To e-520 już wyszło z produkcji i to co jest na półkach to resztki magazynowe?
    Gdzie jest powiedziane, że linia e-5x0 zamarła? Ta seria ma bardzo ergonomiczne body.
    Wydaje mi się, że byłoby to dziwne skazywać na malutkie e-4x0 czy e-6x0, lub kobyły e-30, tudzież e-3...
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

| OlyJedi
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    E-450 od początku był niszową produkcją. Być może będzie ona podtrzymywana (podobnie jak 520) do okresu przedświątecznego zanim wejdzie na rynek E-600. Początek jego sprzedaży zapowiedziano na listopad i to prawdopodobnie nie we wszystkich krajach jednocześnie. Chyba wyraźnie to wygląda na "wygaszenie" starszych serii? W ten sposób zwolni się nieco miejsca na kolejne wersje Pena z jednej strony, a z drugiej być może na nową serię z większym korpusem, którą da się upchnąć pomiędzy sześćsetki, a następcę E-30 - ale to już tylko gdybanie.
    Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez kano ; 1.09.09 o 20:58

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Mial byc dostepny od listopada. I nic?

PS: Hmmm, hmmm Pierwszy raz zadzwonilem do Olympus Polska, szok!
    Wszyscy usmiechnieci, mili, raz mnie przelaczyli i linia nie zawisla! Taka normalnosc, a zaskakuje

A do rzeczy. Dowiedzialem sie, ze E-600 nie bedzie dystrybuowany w Polsce w ogole. Bedzie w UK i DE.
    A nowy PEN bedzie dostepny w okolicach swiat.
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 4.11.09 o 13:42